Krivična prijava protiv jedne osobe zbog lažnih dojava o bombama u Luci Bar

Protiv P.M. je, kako se navodi, podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila izazivanje panike i nereda u dva navrata

8924 pregleda 2 komentar(a)
Luka Bar, Foto: TV Vijesti
Luka Bar, Foto: TV Vijesti

Krivična prijava podnijeta je protiv P.M. (46) zbog sumnje da je uputio lažnu dojavu o bombi u Luci Bar, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Protiv P.M. je, kako se navodi, podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila izazivanje panike i nereda u dva navrata.

"Naime, P.M. (46), državljanin Crne Gore, stalno nastanjen u SR Njemačkoj se sumnjiči da je 7. februara 2022. godine izvršio navedeno krivično djelo na način što je uputio poziv u kojem je saopštio da je u Luci Bar postavljena eksplozivna naprava", kazali su iz UP.

Dodali su da su policijski službenici nakon što su bili obaviješteni o pomenutom izvršili pregled objekta, te ustanovili da je dojava bila lažna.

"Osim toga, ovom licu se na teret stavlja i još jedno krivično djelo izazivanje panike i nereda koje je izvršio na način što je 3. maja 2023. godine uputio poziv i saopštio da je u upravnoj zgradi u Luci Bar postavljena eksplozivna naprava, te je i u ovom slučaju policija utvrdila da je riječ o lažnoj dojavi", rečeno je iz UP.

Bonus video: