Ko se sve sumnjiči da je dio navodne krimi-grupe Aleksandra Mrkića

Policija traga za Mrkićem, a prema njihovim informacijama, on je trenutno van Crne Gore

44577 pregleda 116 reakcija 37 komentar(a)
Veselin Veljović u pritvoru, Foto: Luka Zeković
Veselin Veljović u pritvoru, Foto: Luka Zeković

Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči Aleksandra Mrkića da je 2019. godine na teritoriji Crne Gore, Srbije i drugih država Evrope stvorio kriminalnu organizaciju čiji pripadnici su postali: Arsenije Kalezić, Veselin Veljović, Mujo Nikočević, Nikola Mrkić, Željko Bulatović, Dušica Bulatović, Predrag Veljić, Borislav Lečić, Nemanja Anđelković, Goran Gluščević, Nikola Bačilović, Elnagar Sadig, Nikola Bubanja, Stefan Bubanja i druge zasad neidentifikovane osobe, prenosi portal RTCG-a.

Policija traga za Aleksandrom Mrkićem, a prema njihovim informacijama, on je trenutno van Crne Gore.

Nekadašnji dugogodišnji direktor crnogorske policije Veselin Veljović, Podgoričanin Mujo Nikočević i Nikola Mrkić iz Nikšića sprovedeni su sinoć u Istražni zatvor, pošto su uhapšeni u ponedjeljak. Njima je određen pritvor do 30 dana.

Veljoviću je pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke, Nikoli Mrkiću zbog opasnosti od bjekstva, a Nikočeviću zbog opasnosti od bjekstva i ponavljanja krivičnog djela.

Aleksandru Mrkiću se na teret stavlja krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krijumčarenje, Veljoviću krivičnog djela stvaranje krimanalne organizacije, odnosno članstvo u njoj i zloupotreba službenog položaja, a Nikoli Mrkiću i Nikočeviću stvaranje kriminalne organizacije, odnosno članstvo u njoj.

Veljović, Nikola Mrkić i Nikočević su pred tužiocem negirali krivicu.

Veljović je tvrdio da nije, kako to tužilaštvo sumnja, odavao povjerljive informacije navodnom organizatoru krimi-ekipe Aleksandru Mrkiću, već da ga je, naprotiv, istraživao dok je upravljao policijom.

Nikočević je odbacio vezu sa kriminalnom grupom kojoj po tvrdnjama SDT-a pripada, a to je učinio i Mrkić.

Bonus video: