U Herceg Novom uhapšen ruski državljanin osumnjičen da je napao policajca

"Službenik Uprave policije Balša Vemić je 21. juna, sprovodeći V.R - osobu lišenu slobode, koja je pokušala da se udalji - zadobio teške tjelesne povrede, vršeći službenu dužnost"

12365 pregleda 131 reakcija 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Hercegnovska policija uhapsila je u tom gradu V.R. (32) iz Rusije zbog sumnje, kako se navodi iz Uprave policije, da je izvršio krivično djelo bjekstvo lica lišenog slobode u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda.

"Podsjećamo, službenik Uprave policije, Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi, Balša Vemić je 21. juna, sprovodeći V.R - osobu lišenu slobode, koje je pokušala da se udalji - zadobio teške tjelesne povrede, vršeći službenu dužnost. Njega je osumnjičeni fizički napao prilikom pokušaja bjekstva, kojom prilikom je Vemić zadobio teške tjelesne povrede padom sa potpornog zida, u vidu naprsnuća kuka i kičmenog stuba. On je tada hospitalizovan u Specijalnoj bolnici za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju 'Vaso Ćuković' – Risan", piše u saopštenju Uprave policije.

UP dodaje i da su pripadnici hercegnovske policije podnijeli krivičnu prijavu protiv osobe koje je 18. jula nanijela teške tjelesne povrede jednom ruskom državljaninu.

"Naime, M.P. (24) iz Herceg Novog se sumnjiči za krivično djelo teška tjelesna povreda koje je izvršio na način što je 18. jula na šetalištu u Herceg Novom oko 13.10 časova prvo imao verbalni a onda i fizički kontakt sa oštećenim kojom prilikom mu je zadao udarac u predjelu glave te je oštećeni zadobio teške tjelesne povrede u vidu preloma kostiju lica koje su konstatovane ljekarskim izvještajem", dodaju iz UP.

Iz UP dodaju da je policija i Hreceg Novog u naselju Dubrava kontrolisala i izvršila pregled osobe M.L. (21) i da je kod njega tom prilikom pronađena manja količina opojne droge marihuana.

Navode da je sa događajem upoznat nadležni tužilac, te je protiv te osobe podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršlao krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.

"Takođe, kontrolisani su i V.A. (20) i A.T. (23) kod kojih je pronađena manja količina opojne droge marihuana i protiv njih su podnijeti zahtjevi za pokretanje prekršajnih postupaka zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga", zaključuje UP u saopštenju.

Bonus video: