Sumnje za razbojništvo, oduzimanje moticikla i iznudu, krađe, prevaru: Procesuirano sedam osoba

Jedna osoba uhapšena je na graničnom prelazu Dobrakovo

3591 pregleda 1 komentar(a)
Pljevlja (Ilustracija), Foto: Goran Malidžan
Pljevlja (Ilustracija), Foto: Goran Malidžan

Uprava policije saopštila je danas da su nikšićka i pljevaljska policija preduzimajući aktivnosti na otkrivanju i rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, rasvijetlile sedam krivičnih djela i nadležnom tužilaštvu procesuirali sedam osoba.

"Protiv B.J. (30) iz Nikšića podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo razbojiništvo, na način što je 4. jula, fizički napao oštećenog koji se nalazio u svom stanu, nanoseći mu povrede u predjelu glave i tijela nakon čega je od njega otuđio mobilni telefon, novac i lična dokumenta" ističe se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je nakon izvršenog krivičnog djela osumnjičeni pobjegao te da je bio nedostupan nadležnim organima i za njim je raspisana lokalna potraga.

"On je lociran danas na graničnom prelazu Dobrakovo i lišen slobode zbog razbojništva", piše u saopštenju.

N.C. (25) iz Nikšića se na teret stavlja krivično djelo iznuda koje je, kako se sumnja, izvršio na štetu jednoe osobe na način što je 13. jula u ulici Ratka Vujovića prišao oštećenom i oduzeo mu motocikl marke "Kawasaki" i tom prilikom mu saopštio da će mu motocikl vratiti nakon što mu oštećeni donese 4.000 eura.

"Policijski službenici su od osumnjičenog oduzeli predmetni motocikl i vratili vlasniku", kazali su iz Uprave policije.

Protiv U.S. (39), takođe iz Nikšića, nadležnom državnom tužilaštvu u Nikšiću podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađa.

"Sumnja se da je U.S. u februaru sa parking prostora u ulici Alekse Backovića otuđio vozilo marke "VW Jetta" koje je nakon toga prodao trećem licu. Policijski službenici su pronašli ovo vozilo i vratili ga vlasniku", rekli su iz Uprave policije.

Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađa podnijeta je krivična prijava i protiv D.K. (33), a koji je djelo navodno izvršio na štetu jedne firme iz čijih je prostorija navodno ukrao električne instalacije sa više radnih mašina, koje je nakon toga prodao na otpadu sekundarnih sirovina.

Protiv maloljetnog lica starog 16 godina nadležnom državnom tužiocu u Nikšiću podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo utaja.

On je kako se sumnja, 27. maja sa stola jednog ugostieljskog objekta ukrao mobilni telefon koji je pronađen i vraćen vlasniku.

Državnom tužiocu u Pljevljima podnijeta je krivična prijava protiv I.G. (40) iz Pljevalja koja se sumnjiči za krivično djelo krađa.

"Ona je od jedne osobe, dok su se nalazili u prehrambenoj prodavnici, otuđila 200 eura", piše u saopštenju Uprave policije.

Takođe, pljevaljska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv M.J. (39) iz Bosne i Hercegovine, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo prevara na štetu osobe iz Pljevalja.

"On je tokom maja putem jedne društvene mreže sa lažnog profila, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, doveo u zabludu oštecenog - obećao mu značajnu novčanu dobit putem klađenja, kojom prilikom mu je oštećeni u tri navrata uplatio novac u iznosu od 1.890 eura", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: