Laković prijavio policiji da mu je Ubović prijetio, vlasnik "Bemaxa" to negirao

Laković je policiji ispričao da je sinoć oko 22 sata šetao Bulevarom Revolucije prema Atlas kapital centru i da je u jednom trenutku primijetio da se prema njemu kreće Ubović kojeg zna od ranije zbog, kako je naveo, nesuglasica koje je imao sa njegovim ocem Darkom Lakovićem

69005 pregleda 71 reakcija 71 komentar(a)
Ubović nedavno tokom policijske racije u hotelu "Podgorica", Foto: Luka Zeković
Ubović nedavno tokom policijske racije u hotelu "Podgorica", Foto: Luka Zeković

Podgoričanin Andrija Laković prijavio je policiji da mu je sinoć prijetio sugrađanin Ranko Ubović, ali je vlasnik "Bemaxa" to negirao u policiji tvrdeći da Lakovića sinoć nije ni sreo.

Laković je policiji ispričao da je sinoć oko 22 sata šetao Bulevarom Revolucije prema Atlas kapital centru i da je u jednom trenutku primijetio da se prema njemu kreće Ubović kojeg zna od ranije zbog, kako je naveo, nesuglasica koje je imao sa njegovim ocem Darkom Lakovićem.

Andrija Laković je policiji ispričao da ga je kada se mimoišao sa Ubovićem i njemu nepoznatom djevojkom, muškarac koji je išao iza njih udario i pitao povišenim tonom "ima li kavih problema".

"Odgovorio sam da nemam nikakvih problema i da sam puno mlađi od njega. Tada NN lice koje je bilo sa Milanom Milikićem hvata lijevom rukom i steže za vilicu i odgurava me unazad i ja padam na obližnje rastinje. Tada se u našem pravcu okreće Ubović Ranko koji se nalazio 15 metara udaljen od nas i povišenim tonom mi upućuje sledeće riječi: 'Ocu smo ti već jedanput j... majku a tebe ćemo raskomadati kada se sledeći put sretnemo'. Tada prema meni ponovo kreće NN lice koje je bilo u društvu sa Milikićem i držeći ruku za pas pokušava kako nešto da izvadi pretpostavljam oružje ali nisam vidio i zadaje mi jedan udarac nogom i predjelu nogu i upućuje mi riječi 'jesil li čuo šta ti je rekao, da ćemo te raskomadati'", naveo je Laković u prijavi.

Ubović je sve to negirao, tvrdeći u policiji da tokom šetnje sa kćerkom i prijateljima nije ni primijetio Lakovića.

On je policajcima, piše u izjavi u koju "Vijesti" imaju uvid, rekao da je jutros od svog prijatelja Milana Milikića saznao da ga je neko prijavio i da ne zna o kome se radi.

"Meni je ovo bilo iznenađenje jer nismo čitavim putem ni sa kim komunicirali. Nakon što sam u Upravi policije upoznat sa navodima prijave Lakovića mogu da izjavim da ništa od toga nije tačno u dijelu koji se odnosi na mene jer ja lice nisam ni vidio".

Ranko Ubović rekao je da Lakovića zna iz viđenja, da njegovog oca Darka Lakovića zna 20 godina i da nije imao komunikaciju sa njim za svo to vrijeme.

"Sa Darkom Lakovićem nisam imao nikakvu poslovnu saradnju, a istog sam znao iz ranijeg perioda zdravo za zdravo. Što se tiče dijela prijave u kojoj Andrija Laković navodi neko ranjavanje njegovog oca, ja to sada prvi put čujem, a što se tiče mene kako sam već naveo sa tim čovjekom 20 godina nisam imao nikavu komunikaciju i nemam nikakve veza sa navodima iz prijave njegovog sina", rekao je Ubović.

Ubovićeva kćerka, sa kojom je i šetao, rekla je da joj je na trotoaru na Buleravaru Revolucije zapao za oko momak koji je galamio na dvije djevojke ali da ne zna o kome se radi.

Kazala je i da je jutros pozvao otac da je pita da li su se sa kim sinoć svađali i da je bila zatečena 'jer nisamim nijesu imali kontakt'.

"Nakon što mi je od strane policije pročitana prijavala Laković Andrije mogu da izjavim da lice ne poznajem i da navodi njegove prijave nijesu tačni", rekla je kćerka Ubovića.

Milikić je inspektorima rekao da ga je sinoć dok su šetali prilikom mimoilaženja kratko podšišan mlađi muškarac zakačio laktom u predjelu ruke i nastavio kretanje.

"Okrenuo sam se iz razloga što smatram da nije bilo slućajno već namjerno na drzak i bezobrazan način i pozvao sam ga da stane što je on i uradio... Vratio sam se par koraka nazad i pitao ga šta je razlog ovakvog njegovog ponašanja. Ovo lice mi je reklo da nije namjerno, već da je ovo slučajno uradilo i pitao 'što, je li to neki problem', na što sam mu odgovorio nemoj ovo više da radiš. Takođe sam mu rekao ako se ovo desi posvađaćemo se", ispričao je Milikić inspektorima.

Rekao je da sve vrijeme pored njega stajao Mirko Lađić, a daje Ubović nastavio kretanje sa svojom kćerkom i da nije ni vidio šta se dešava.

"Kada smo krenuli da idemo ovo lice je dobacilo 'vidjećemo se mi još za ovo'. Nakon ovog Mirko se vratio ka ovom momku i rekao mu 'ajde mali gubi se odavde' i odgurnuo ga rukom u predjelu ramena", rekao je Milikić.

Dodao je i da sve ostalo što je pričao Laković nije tačno, ali da ako prijava tog Podgoričanina dobije sudski epilog traži da se njegova izjava u policiji tretira kako prijava protiv Lakovića zbog prijetnje koju mu je uputio.

Lađić je rekao da se nije hvatao za pojas, da nije imao oružje i da Laković nije padao, kako to tvrdi u izjavi. Istakao je da je i on doživio Lakovićev udarac tokom mimiolaženje ko namjeran i ponovio da im je prijetio sa 'vidjećemo se mi još za ovo'.

Kazao je i da se nakon te prijetnje vratio ka Lakoviću i rekao mu 'ajde mali gubi se odavde i bukvalno ga okrenuo u drugom pravcu kako bi nastavio kretanje dalje'.

I on tvrdi da Ubović nije mogao da zna za taj događaj i da se nije miješao.

Bonus video: