Begović: Podnijećemo ustavnu žalbu zbog određivanja pritvora Nikočeviću

Viši sud u Podgorici odbio je nedavno žalbe branilaca Veljovića, Mrkića i Nikočevića na odluku tog suda da se toj trojici osumnjičenih odredi pritvor do 30 dana

16247 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Begović, Foto: Boris Pejović
Begović, Foto: Boris Pejović

Advokat Zdravko Begović, branilac Muja Nikočevića, osumnjičenog za šverc cigareta i veze sa Aleksandrom Mrkićem i Veselinom Veljovićem, kazao je da će podnijeti žalbu zbog određivanja pritvora do 30 dana njegovom klijentu.

"Preduzećemo sve dozvoljene pravne radnje, pa i pisanje Ustavne žalbe", rekao je Begović za Portal RTCG.

Viši sud u Podgorici odbio je nedavno žalbe branilaca Veljovića, Mrkića i Nikočevića na odluku tog suda da se toj trojici osumnjičenih odredi pritvor do 30 dana.

Veljović, Nikočević i Nikola Mrkić uhapšeni su prošlog ponedjeljaka, a njima je određeno zadržavanje do 30 dana.

Veljoviću se na teret stavlja da je osumnjičenom vođi kriminalne grupe, Aleksandru Mrkiću odavao službene informacije i tako mu pomagao da izvrši određena djela krijumčarenja.

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić saopštio je za TVCG da su prepiske iz SKY aplikacije bile povod za formiranje predmeta.

Veljoviću se na teret stavlja da je pomagao prilikom kriminalnih operacija na način da je Mrkiću dostavljao informacije iz policije o planiranim pretresima stana Muja Nikočevića i policijskim akcijama.

Naredbom Specijalnog državnog tužilaštva Nikočeviću je blokirana imovina.

Po podacima iz katastra, zabrana raspolaganja nepokretnostima upisana je 28. jula ove godine, a odnosi se na Nikočevićev stan u Petrovcu.

Tužilaštvo je blokiralo i imovinu uhapšenog bivšeg direktora policije Veselina Veljovića i biznismena Aleksandra Mrkića, za kojim policija traga.

Svima je zabrana raspolaganja upisana 28. jula.

"Zabrana raspolaganja po naredbi SDT-a KTI-S.BR.143/20 od 26. jula 2023. godine", navodi se u katastarskim podacima o imovini Nikočevića.

Bonus video: