Mustafa: Nisam otet, ni zlostavljan

Baranin uputio reagovanje

35570 pregleda 97 reakcija 95 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Baranin Edmond Mustafa tvrdi da ga policajci nisu otimali i zlostavljali, već da je razgovarao sa nekima od njih.

On je to napisao reagujući na tekstove objavljene u Vijestima, a u kojima su prenijeti razgovori koje su preko kriptovane Skaj aplikacije razmjenjivali uhapšeni bezbjednjak Petar Lazović, njegov odbjegli kolega Ljubo Milović i šef kavačkog klana Radoje Zvicer.

Njegovo reagovanje Vijesti prenose integralno:

“U cilju objektivnog izvještavanja, a povodom vaših tekstova gdje se navodi da sam otet i mučen od strane policije, morao sam da se obratim i demantujem vaše navode koji se tiču mene. Naime, u ranijim tekstovima pominjan sam u kontekstu otimanja i mučenja i navodnog držanja u nekom stanu u Podgorici. Moram vam reći da to nikako ne odgovara istini.

Nikad nisam bio otet, a čitam u vašim medijima da sam otet i zlostavljan od određenih policijskih službenika kako bi od mene iznudili neka priznanja, što apsolutno nije tačno. Ja sam sa nekim od njih obavljao razgovore. Ja sam spreman da se testiram na poligrafu kako bih dokazao da je to sve laž. Ja prihvatam vašu želju da targetirate policajce o kojima pišete, to je vaše pravo i podržavam vas u tome, ali nemojte da to radite preko mene, jer ovo stvarno ne odgovara istini. Isto sam i pomenuo kad sam dao izjavu u specijalnom tužilaštvu gdje sam se izjasnio da niko na meni nije sprovodio silu i protiv moje volje me držao u nekom stanu, takođe sam se nudio da me vode na poligraf da bih dokazao šta je istina. Tako da vas molim da ne koristite moje ime i prezime, pogotovo u tekstovima koji nisu istiniti i da prekinete moje medijsko razapinjanje. Ja sam spreman da vam izađem u susret i objasnim sve što treba. Tako da vas molim da objavite moj demanti i stavite tačku na ovoliku neistinu”, navodi se u reagovanju Mustafe.

Bonus video: