Abazović: Policija neće biti u kandžama Lazovića i Milovića dok je ove vlade, je li sud u njihovim kandžama...

"Hoće li upravljati drugim institucijama koje nisu u nadležnosti izvršne vlasti, nije pitanje za mene", rekao je premijer

27381 pregleda 200 reakcija 53 komentar(a)
Abazović, Foto: Nikola Dragaš
Abazović, Foto: Nikola Dragaš

Premijer Dritan Abazović danas je, na pitanje hoće li Vlada postupiti po odluci Upravnog suda i vratiti Zorana Brđanina na funkciju direktora Uprave policije, odgovorio da će se Vlada o tome izjasniti u roku. Rok za to je do kraja sedmice.

"To je sve što mogu da kažem. Mislim da su Generalni sekretarijat Vlade i pravna služba pripremili taj akt. Da li će to biti sjutra na Vladi ili na nekoj drugoj sjednici - ostaje da se vidi. Neće Upravni sud biti zakinut za odgovor. Upravni sud čeka hiljade predmeta, neka ih rješavaju i nek budu pravedni do kraja", kazao je on novinarima, nakon konsultacija o mandataru kod predsjednika Jakova Milatovića na Cetinju.

Upitan šta je s legitimitetom odluka koje donosi vršilac dužnosti (v. d.) direktora Uprave policije (UP) Nikola Terzić, pošto je i to pitanje otvoreno u javnosti, Abazović je rekao da su to (pitanje pokrenuli) "ljudi koji ne poznaju pravo" i da to nije stav suda.

"Sud nije odbacio rješenje kojim je imenovan v. d. direktora UP i samim tim sve njegove odluke su legitimne. Poštujemo sudske odluke, nema nikakvih problema. Do tada, policija će raditi. Policija u kandžama mafije, Ljuba Milovića, Zorana Lazovića i Petra Lazovića neće biti dok je 43. Vlade. Je li sud u njihovim kandžama, nek procijene građani. Milović, Zoran Lazović i Petar Lazović neće upravljati policijom dok je 43. Vlade. Hoće li upravljati drugim institucijama koje nisu u nadležnosti izvršne vlasti, nije pitanje za mene", zaključio je premijer.

Bonus video: