UP: U dvije akcije uhapšeno više osoba zbog vožnje pod dejstvom alkohola i tehničke neispravnosti vozila

"Jedan vozač je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,03 g/kg i njemu je sudija za prekršaje izrekao novčanu kaznu u iznosu od 1.500 eura", kako se navodi u saopštenju UP

7047 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Uprava policija je saopštila da su u toku akcije "Alkohol“ koju su sproveli pripadnici saobraćajne policije na području Budve i Berana procesuirali 17 vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola, dok je u Tuzima i Zeti tokom lokalne akcije "Tehnička ispravnost vozila" sankcionisano 31 vozač i 10 vozila isključeno iz saobraćaja.

"Saobraćajna policija Odjeljenja bezbjednosti Budva je u petak sprovela lokalnu akciju "Alkohol" koja je rezultirala sankcionisanjem ukupno 12 vozača, od kojih su njih tri uhapšena zbog vožnje pod dejstvom alkohola u koncentraciji većoj od jednog promila, saopšteno je iz UP.

Jedan vozač je, kako se navodi, upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,03 g/kg i njemu je sudija za prekršaje izrekao novčanu kaznu u iznosu od 1.500 eura.

"U petak je lokalnu akciju "Alkohol" spovela i saobraćajna policija u Beranama, te je pet osoba sankcionisano zbog vožnje pod dejstvom alkohola, od kojih su dvije uhapšene zbog vožnje pod dejstvom alkohola u koncentraciji većoj od 1 g/kg", dodaje se u saopštenju.

Sudija za prekršaje je, kako su kazali, jednom vozaču izrekao novčanu kaznu u visini od 600 eura, a drugom u visini od 330 eura.

"Saobraćajna policija je u Podgorici uhapsila vozača jednog kamiona koji prilikom redovne kontrole u saobraćaju nije policijskom službeniku ustupio na uvid memorijsku karticu za vozača, nakon čega se udaljio iz kabine kamiona, te odbijao da postupi po naređenju policijskog službenika, a kojom prilikom je odgurno pripadnika policije", dodaje se u saopštenju Uprave policije.

On jem kako se navodi, uhapšen zbog počinjenog prekršaja iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru, a njemu je sudija za prekršaje izrekao kaznu zatvora do 30 dana.

Bonus video: