Budva: Polio alkoholom turistkinju iz Kuvajta u hidžabu

Izrečena novčana kazna zbog nedoličnog ponašanja

44489 pregleda 178 reakcija 58 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Austrijski državljanin, srpskog porijekla N. R ( 18) iz Beča kažnjen je odlukom Suda za prekršaje u Budvi novčanom kaznom od 250 eura zbog nedoličnog ponašanja prema turistima iz Kuvajta.

To je „Vijestima“ nezvanično potvrđeno.

Protiv Austrijanca budvanska policija podnijela je prekršajnu prijavu, nakon što je turista iz Kuvajta M. A. prijavio incident.

Naime, kako je „Vijestima“ rečeno, turista je policiji ispričao da je njega i članove porodice, suprugu i djecu, dok su bili na trotoaru oko 20.30 časova u ulici 22. novembra u centru grada, sa balkona apartmana neko polio tečnošću za koju je utvrdio da je alkohol.

Nezvanično saznajemo, turistu je to mnogo razljutilo, jer mu je supruga bila tradicionalno obučena i nosila hidžab, te da je u pitanju vjerska provokacija, imajući u vidu da ih je neko alkoholom polivao.

Policija je odmah utvrdila je je riječ o tek punoljetnom Austrijancu, koji je priveden. Nakon saslušanja njemu je zbog drskog i bezobzirnog ponašanja na javnom mjestu, stavljen na teret prekršaj iz člana 7, stav 2 Zakona o javnom redu i miru.

Bonus video: