UIKS: U što kraćem roku rasvijetliti slučaj, radi se o eksplozivnoj napravi velike razorne moći

U saopštenju su precizirali da je oko 4.05 sati došlo do aktiviranje bombe ispred kuće Đuričkovića, koji obavlja poslove šefa smjene u Zatvoru za kratke kazne

10131 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija su pozvali nadležne organe da u što kraćem roku rasvijetle slučaj aktiviranja eksplozivne naprave ispred porodične kuće njihovog zaposlenog Gorana Đuričkovića, te ocijenili da, imajući u vidu da su pričinjena znatna oštećenja kako na tom domu, tako i na okolnim objektima, da se radi o eksplozivnoj napravi velike razorne moći.

U saopštenju su precizirali da je oko 4.05 sati došlo do aktiviranje bombe ispred kuće Đuričkovića, koji obavlja poslove šefa smjene u Zatvoru za kratke kazne.

“U vrijeme aktiviranja eksplozivne naprave, osim imenovanog i njegove supruge, u kući su se nalazila i dva maloljetna djeteta. Imajuću u vidu da su pričinjena znatna oštećenja i velika materijalnu šeta, kako na porodičnoj kući Đuričkovića, tako i na okolnim objektima, može se zaključiti da se radilo o eksplozivnoj napravi velike razorne moći”, ističu iz UIKS-a.

O velikoj razornoj moći aktivirane eksplozivne naprave, kako dodaju, svjedoči činjenica da su ozbilina oštećenja nastupila u unutrašnjosti kuće, između ostalog, i u sobi u kojoj su se nalazila maloljetna djeca čiji su životi tom prilikom bili direktno ugroženi.

Menadžment Uprave za izvršenja krivičnih sankcija, odmah po saznanju za navedeni događaj, došao je i ponudio potrebnu pomoć službeniku Đuričkovicu.

“Pozivamo nadležne državne organe, Upravu policije i Državno tužilaštvo da preduzmu sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti sa ciljem rasvjetljavanja ovog slučaja u što kraćem roku, a radi zaštite službenika Đuričkovića i njegove porodice”, rekli su iz UIKS-a.

Koriste ovu priliku da podsjete i na dosadanje slučajeve napada na službenike Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, kojima su takođe bili ugroženi njihovi i životi članova njihovih porodica, kao i njihova imovina.

“Sa ciljem zaštite bezbjednosti svih službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija koji obavljaju specifične i kompleksne poslove, članova njihovih porodica i imovine smatramo da je neophodno ispitati sve okolnosti ovih napada, utvrditi motive i otkriti nalogodavce i izvršioce”, zaključili su iz UIKS-a.

Bonus video: