Uhapšeni Jelena Milović, Denis i Mirsad Bašović: Osumnjičeni za utaju poreza i doprinosa

"Službenici Regionalnog centra bezbjednosti 'Centar' - Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su, u saradanji državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici lišili slobode J.M. (42), D.B. (34) i M.B. (43) za kojima se tragalo zbog krivičnog djela utaja poreza i doprinosa", ističe se u saopštenju Uprave policije

63130 pregleda 66 reakcija 25 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička policija uhapsila je Jelenu Milović (42), Denisa Bašovića (34) i Mirsada Bašović (43) zbog sumnje da su počinili krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

"Službenici Regionalnog centra bezbjednosti 'Centar' - Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su, u saradanji državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici lišili slobode J.M. (42), D.B. (34) i M.B. (43) za kojima se tragalo zbog krivičnog djela utaja poreza i doprinosa", ističe se u saopštenju Uprave policije.

U istoj akciji jutros je uhapšen Ratko Gojković (72), kojem je nakon saslušanja u ODT Podgorica određeno zadržavanje do 72 sata, zbog sumnje da je utajio skoro milion eura poreza.

"Policija i dalje traga za licima D.M. (41) i O.Š. (54). Podsjećamo da je podgorička policija danas podnijela krivičnu prijavu protiv šest fizičkih i tri pravna lica zbog sumnje da je su izvršili krivično djelo utaja poreza i doprinosa i tim radnjama pričinili štetu budžetu Crne Gore od skoro milion eura", piše u saopštenju Uprave policije.

Prema saznanjima "Vijesti" traga se za Draganom Markovićem (41) i Omerom Šijerkićem (54).

Pravni zastupnik Denisa i Mirsada Bašovića, advokat Mihailo Volkov, saopštio je ranije danas "Vijestima" da njegovi klijenti nijesu u bjekstvu već da na crnogorskom primorju odmaraju sa svojim porodicama.

On je tako reagovao na zvanične informacije Uprave policije - da su njegovi klijenti u bjekstvu i da se terete za utaju poreza i doprinosa.

Bonus video: