Gusinjani osumnjičeni za eksploataciju šljunka: U teretnom vozilu pet, u blizini još deset tona?

"Naime, plavska policija je, postupajući po saznanjima da se u koritu rijeke Grnčar vrši eksploatacija šljunka, izašla na lice mjesta zajedno sa inspektorom za vode, gdje su zatekli dva lica kako vrše eksplotaciju šljunka, tačnije kako R.O. upravlja radnom mašinom – utovarnom kašikom, a M.O. tretenim vozilom na kojem se nalazilo oko pet tona svježeg pjeskovitog materijala – šljunka"

10924 pregleda 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Plavska policija podnijela je krivične prijave protiv R.O. (36) i M.O. (34) iz Gusinja zbog sumnje da su izvršili krivično djelo krađa u saizvršilaštvu, saopšteno je iz Uprave policije.

R.O. i M.O. su kako su dodali iz Uprave policije zatečeni kako eksploatišu šljunak.

"Naime, plavska policija je, postupajući po saznanjima da se u koritu rijeke Grnčar vrši eksploatacija šljunka, izašla na lice mjesta zajedno sa inspektorom za vode, gdje su zatekli dva lica kako vrše eksplotaciju šljunka, tačnije kako R.O. upravlja radnom mašinom – utovarnom kašikom, a M.O. tretenim vozilom na kojem se nalazilo oko pet tona svježeg pjeskovitog materijala – šljunka. U neposrednoj blizini je zatečeno još deset tona šljunka koji su ova lica prethodno iskopala iz korita rijeke Grnčar", ističe se u saopštenju.

Iz Uprave policije su kazali da je o događaju obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Plavu koji je naložio da se protiv R.O. i M.O. podnese krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo krađa u saizvršilaštvu.

Bonus video: