Kotor: 16 vozača zatečeno da vozi pod dejstvom alkohola, dva uhapšena

Osim toga, jedan je vozač uhapšen jer se nije zaustavio na znak za zaustavljanje policajca

6567 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kotorska policija je tokom prethodna dva dana sprovodila lokalnu akciju "Alkohol" tokom koje je 16 vozača zatečeno da vozi pod dejstvom alkohola, od kojih su dva uhapšena, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

"Policija je zbog vožnje pod dejstvom alkohola podnijela 10 prekršajnih prijava i uručila šest prekršajnih naloga", ističe se u saopštenju.

Iz UP su dodali da je jedan vozač, koji je uhapšen, je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,53 promila.

"Njemu je sudija za prekršaje izrekao novčanu kaznu u visini od 385 eura i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilom u trajanju od tri mjeseca", kazali su iz UP.

U saopštenju piše da je drugi vozač, koji je uhapšen, je zatečen da vozi pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,11promila.

"Njemu je sudija za prekršaje izrekao novčanu kaznu u iznosu od 750 eura i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilom u trajanju od četiri mjeseca", piše u saopštenju.

Osim toga, jedan je vozač uhapšen jer se nije zaustavio na znak za zaustavljanje policajca.

"Takođe, obavještavamo javnost da će se 12. avgusta u Kotoru održati Ljetnji internacionalni Kotorski karneval, kojom prilikom će u vremenskom periodu 20,45 do 23,00 časova biti zatvoren saobraćaj za sve vrste vozila na dijelu magistralnog puta od kružnog toka "Vračar" u Škaljarima do "Otvorenog bazena" u Dobroti. Osim toga, saobraćaj će biti obustavljen od 14 do 21 čas na lokalnom Priobalnom putu, od marketa "Aroma" do Otvorenog bazena", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: