Pretresi na Žabljaku: Policija oduzela bombu, municiju i okvir za pištolj

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima koji je naložio da se protiv I.Č. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

9973 pregleda 51 reakcija 3 komentar(a)
Oduzete stvari, Foto: Uprava policije
Oduzete stvari, Foto: Uprava policije

Nikšićka policija je sa kolegama sa Žabljaka pretresli su kuće i druge prostorije na tri lokacije na Žabljaku, koje koriste R.O. (42) iz Nikšića, M.V. (31) i I.Č. (48), oba sa Žabljaka, saopšteno je iz Uprave policije.

"Prilikom pretresa prostorija koje koristi I.Č., pronađena je i oduzeta ručna bomba M-57, 13 komada municije različitog kalibra i jedan okvir za pištolj", ističe se u saopštenju.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima koji je naložio da se protiv I.Č. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Iz Uprave policije su kazali da Službenici Regionalnog centra bezbjednosti "Zapad" sprovode pojačane planske aktivnosti prema operativno interesantnim osobama, koje su usmjerene na pronalazak opojnih droga i vatrenog oružja u ilegalnom posjedu, sa ciljem otkrivanja izvršilaca krivičnih djela, kao i sprečavanja izvršenja krivičnih djela i prekršaja.

Bonus video: