Nikšić: Tri osobe osumnjičene za pet krivičnih djela

Jedna osoba je osumnjičena za tri krivična djela

5011 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija u Nikšiću je podnijela tri krivične prijave protiv M. Ž. (41), D.R. (38) i K.R. (65) zbog izvršenih pet krivičnih djela, saopšteno je iz Uprave policije.

"Nikšićka policija je podnijela krivičnu prijavu protiv M.Ž., ovlašćenog brokera u investicionom društvu "NK Broker" AD Nikšić zbog sumnje da je izvršio tri krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, na način što je na tržištu kapitala nezakonito raspolagao tj. trgovao i ukrao finansijske instrumente (akcije) tri klijenta ovog društva, a sve bez znanja i njihovog naloga, te za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 9.518 eura", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kako je saopšteno iz policije, krivična prijava je podnijeta i protiv D.R. iz tog grada zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje i zloupotreba kartica i kartica za bezgotovinsko plaćanje.

"On je to uradio na način što je 15. juna, sa bankovne platne kartice, koja je u vlasništvu jednog lica, kroz dvije transakcije prenio određena novčana sredstva na sopstveni nalog za klađenje kreiran kod jednog privrednog društva koje se bavi priređivanjem igara na sreću", saopšteno je.

Prijava je podnesena, dodali su iz policije, i protiv K.R. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

"On je to učinio na način što je dovođenjem u zabludu nadležni organ, koristeći javnu ispravu – vozačku dozvolu izdatu od strane PJ Nikšić, istu oglasio nevazećom i kao takvu je predao Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, da bi na osnovu iste dobio vozačku dozvolu i u Republici Srbiji, a nakon čega mu je u Crnoj Gori od strane MUP-a PJ Nikšić izdata nova vozačka dozvola", saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: