ODT Kotor: Tužilac nije bio upoznat s postojanjem snimka

"Čim je upoznato sa postojanjem snimka i nakon upoznavanja sa njegovom sadržinom, ODT Kotoru je o samom događaju obavijestilo Više državno tužilaštvo u Podgorici radi ocjene da li u radnjama nekog lica postoje elementi krivičnog djela iz nadležnosti viših državnih tužilaštava"

22808 pregleda 28 reakcija 24 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Dežurnom tužiocu u Kotoru nijesu bile predočene sve činjenice vezano za incident u Budvi, niti da postoji snimak. Nakon uvida u snimak iz Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) su obavijestili Više državno tužilaštvo.

“Povodom medijskih navoda da Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru nije adekvatno reagovalo u slučaju tuče mladića u Budvi i obaranja pješaka, obavještavamo javnost da činjenice koje su dežurnom državnom tužiocu bile predstavljene povodom samog događaja, nisu ukazivale da se radi o krivičnom djelu za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti", navodi se u saopštenju ODT.

Dodaju da su službenici Uprave policije Odjeljenja bezbjednosti Budva su dežurnog državnog tužioca neposredno nakon događaja 27. jula, obavijestili da je došlo do tuče između grupe mladića i obaranja pješaka.

"Nakon što je upoznat sa informacijama koje su prikupljene od prisutnih lica, a posebno pri činjenici da je raspolagao podatkom da ni jedno lice nije zadobilo povrede, da učesnici događaja odbijaju ljekarski pregled i podnošenje krivične prijave, te da je došlo do međusobnog izmirenja, dežurni državni tužilac je, isključivo na osnovu informacija kojima je u tom trenutku raspolagao, ocijenio da u konkretnom događaju nema elemenata krivičnog djela i naložio službenicima Uprave policije Odjeljenja bezbjednosti Budva pokretanje prekršajnog postupka. Čim je upoznato sa postojanjem snimka i nakon upoznavanja sa njegovom sadržinom, Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru je o samom događaju obavijestilo Više državno tužilaštvo u Podgorici radi ocjene da li u radnjama nekog lica postoje elementi krivičnog djela iz nadležnosti viših državnih tužilaštava", zaključuje se u saopštenju.

UZNEMIRUJUĆ VIDEO

Milošević džipom pregazio kuma

Državljanin Srbije Dušan Milošević iz Kragujevca vozio je sporne noći džip kojim je prešao preko nogu mladića koji je ležao u Mediteranskoj ulici u centru Budve.

To je "Vijestima" potvrđeno u policiji.

"Vijesti" su juče objavili snimak na kome se vidi da su se dvije grupe mladića prvo sukobile, a potom je došlo i do saobraćajnog incidenta.

Mladić koji je pregažen je Aleksandru P. belgijskom državljaninu, porijeklom iz Srbije.

Milošević i Aleksandar P. su kumovi.

Bonus video: