Kotor: Devetnaestogodišnjak uhapšen, osumnjičen za pokušaj ubistva

"Tužilac je kvalifikovao krivično djelo ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", navodi se u saopštenju

30256 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Devetnaestogodišnji Petar Tičić uhapšen je zbog sumnje da je pokušao da ubije P.S. (48).

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici Regionalnog centra bezbjednosti "Jug", Odjeljenja bezbjednosti Kotor obaviješteni su sinoć oko 21.10 časova da je u mjestu Glavati došlo do upotrebe vatrenog oružja, te da ima povrijeđenih lica.

"Odmah po obavještenju policijski službenici su izašli na lice mjesta gdje su zatekli lice P.S. u svojoj porodičnoj kući sa vidnim povredama u predjelu noge i stomaka, nakon čega je od strane HMP Kotor transportovan na ukazivanje ljekarske pomoći u Opštu bolnicu Kotor", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Ubrzo nakon samog događaja, kako su kazali, pripadnici kotorske policije došli su do sumnje da je izvršilac ovog djela P.T., locirali ga i uhapsili.

"Pronađeno je i oduzeto i oružje - pištolj M70 kalibra 9 mm za koji se sumnja da je bio predmet izvršenja krivičnog djela, kao i 13 komada municije istog kalibra. Za navedeno oružje pronađen je i oružni list na ime M.T., čiji je rok važenja istekao", navodi se u saopštenju.

Policijski službenici su u saradnji sa dežurnim tužiocem Višeg državnog tužilaštva u Podgorici izvršili uviđaj na licu mjesta, te je, kako se navodi, tužilac kvalifikovao krivično djelo ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Bonus video: