Bulatović podnio krivičnu prijavu SDT-u protiv službenika Uprave za katastar i državnu imovinu PJ Kolašin

On je najavio i nove krivične prijave protiv svih, kako je kazao,
“upletenih u kriminal” koji ga godinama sprječava da otvori, kako tvrdi,
legalno sagrađeni i potpuno opremljeni turistički objekat u centru
Kolašina.

23956 pregleda 11 komentar(a)
Mladen Bulatović, vlasnik neotvorenog hotela "Jovana" u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović
Mladen Bulatović, vlasnik neotvorenog hotela "Jovana" u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović

Mladen Bulatović, vlasnik kolašinskog hotela "Jovana", koji je sagrađen prije 11 godina, a još je neotvoren, podnio je krivičnu prijavu protiv službenika Uprave za katastar i drzavnu imovinu PJ Kolasin.

On je na konferenciji za novinare kazao da je nedavno dobio i sedmo prvostepeno rješenje kojim se odbija njegov zahtjev za ovjeru elaborata i uknjižbu objekta.

Kako je podsjetio, u Upravi za katastar i državnu imovinu PJ Kolašin, parcela na kojoj je hotel "više od deceniju se vodi kao livada 1. klase i pored 100 odsto "čiste", u skladu sa zakonom priložene kompletne dokumentacije".

Zahtjev za ovjeru Elaborata geodetske organizacije i uknjižbu, prema riječima vlasnika legalno sagrađenog hotela, predata je, tvrdi, kolašinskom katastru prvi put 13. juna 2012.

Prema Bulatovićevim riječima, teret na parceli na kojoj je sagrađen hotel upisan je nezakonito, a sve "prema naredbi tadašnjeg direktora Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića".

Navodno, upis tereta je "nezakonito uradila službenica kolašinskog katastra, bez ikakvog akta".

Vlasnik hotela "Jovana" kaže i da je i protiv sadašnjeg direktora Uprave Koče Đurišića podnio krivičnu prijavu SDT-u.

Takođe, i rješenje inspektorke za geodeziju nazvao je "neistinom i falsifikatom".

"Ovo sedmo rješenje je zajednički poduhvat prvostepenog i drugostepenog organa i inspekcije za geodeziju. U spisima predmeta kao i u mojoj sedmoj žalbi postoje neoborivi dokazi na osnovu se može donijeti odluka u meritumu. Ako drugostepeni organ odluči da je u redu sedmo rješenje katastra neka ga riješi u meritumu kako ga ponovo ne bi vraćao kolašinskom katastru, jer ulazimo u 12. godinu", poručio je Bulatović.

On tvrdi da se u maju sastao sa ministrom finansija Aleksandrom Damjanovićem i do detalja mu izložio svoj slučaj. Bulatović je pred novinarima kazao i da je, prije dvije sedmice Miloš Medenica, jedan od državnih sekretara Ministarstva finansija, pokušao da ga ucijeni. Navodno, od Bulatovića je traženo da se odrekne nadoknade višemilionske dobiti, za period u kojem hotel nije radio.

"Rečeno mi je da treba da da se odreknem traženja višemilonske odštete, nastale zbog nemogućnosti d ahotel sve ove godine bude otvoren. Taj sastanak se desio 1. avgusta i na njemu mi je rečeno da su dobili moju sedmu žalbu. Medenica mi je rekao da je dao nalog timu stručnih ljudi iz Ministarstva da ponovo pročitaju spise predmeta i da su oni kazali da hotel treba da se uknjiži. Međutim, kako je zaključeno, to povlači i obavezu isplate višemilonske štete. Izričito je tražio od mene da kod notara ovjerim izjavu da se odričem izgubljene dobiti, da bi oni donijeli rješenje o uknjižbi", tvrdi Bulatović.

Vlasnik hotela "Jovana" kaže da je odbio takav predlog, a da ga je Medenica pitao "a šta će se desiti ako se po osmi put žalba vrati na odlučivanje kolašnskom katastru".

"Tražim od vrha države, a posebno od predsjednika Jakova Milatovića da uključi u ovaj problem i da pojedinci sa vrha institucija budu uklonjeni sa tih pozicija. Tražim od premijera Dritana Abazovića da na, hitno sazvanoj, sjednici Vlade smijeni Đurišića i državnog sekretara Medenicu. Od SDT i specijalnog policijskog odjeljenja da tražim "uđu" u kolašinski Katastar. Onima koji će donositi naredno rješenje po moj žalbi poručujem da ni po koju cijenu ne pristanu na pritiske Minstarstva finansija ili pojedinca, već postupe u skladu sa zakonom", kazao je Bulatović.

On je najavio i nove krivične prijave protiv svih, kako je kazao, "upletenih u kriminal" koji ga godinama sprječava da otvori, kako tvrdi, legalno sagrađeni i potpuno opremljeni turistički objekat u centru Kolašina.

Bonus video: