Tužioci pokušavaju da riješe misteriju kako je stradao mladić iz Albanije

Kriminalistička policija utvrđuje kako je Dimitri Bećiraj povrijeđen 28. jula u Podgorici, nakon što se posvađao sa nevjenčanom suprugom J. P. Zbog teških povreda glave, Bećiraj preminuo u Kliničkom centru 7. avgusta, a predmet iz ODT-a Podgorica, nakon vještačenja, predat u nadležnost Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

54899 pregleda 40 reakcija 10 komentar(a)
Foto: BORIS PEJOVIC
Foto: BORIS PEJOVIC

Kriminalistička policija u Podgorici ispituje pod kojim okolnostima je nastupila smrt albanskog državljanina Dimitri Bećiraja (33), koji je zbog teških povreda glave preminuo prošlog ponedjeljka, 7. avgusta ove godine.

Bećiraj je u Klinički centar primljen 28. jula, a prva informacija koja je zavedena bila je da je teške povrede lobanje navodno zadobio tokom saobraćajne nezgode u blizini podgoričke bolnice.

Ispitivanjem slučaja policija je utvrdila niz čudnih okolnosti koje su dovele do tragedije, zbog čega su odmah upoznali Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, Bećiraj se tog dana posvađao sa nevjenčanom suprugom J. P. nakon čega se dogodila nezgoda u kojoj je mladić zadobio povrede usljed kojim je preminuo desetak dana kasnije.

Prema toj verziji, Bećiraj i nevjenčana supruga su se svađali, nakon čega je djevojka ušla u njihov automobil i upalila vozilo. Tada je on, kako se vjeruje, skočio na haubu, ali je djevojka prvo dodala gas pa potom naglo zakočila.

Bećiraj je pao i glavom udario o cestu, poslije čega je kasnije došlo do smrtonosnih povreda.

ODT Podgorica je 11. avgusta u odgovoru “Vijestima” saopštilo da je to tužilaštvo o ovom događaju formiralo predmet, nakon čega su poslije sprovedenih vještačenja, spise dostavili nadležnom Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Oni nijesu odgovorili koja su vještačenja urađena, te da li tužilac iz ODT-a Podgorica uzimao izjavu od Bećirajeve nevjenčane žene.

Tog dana iz VDT-a Podgorica je “Vijestima” saopšteno da su iz ODT-a Podgorica preuzeli predmet.

“Višem državnom tužilaštvu u Podgorici je upravo od strane Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici dostavljen predmet koji navodite u Vašem pitanju. Predmet će biti dodijeljen u rad državnom tužiocu, a koji će preduzeti sve mjere i radnje u skladu sa zakonom”, piše u odgovoru VDT-a Podgorica.

Oni nijesu odgovorili na pitanja šta je sve tužilaštvo uradilo u izviđaju, te dalje korake višeg tužioca kao ni podatke pod kojim okolnostima je nastupila smrt Bećiraja.

U odgovoru ODT ni VDT Podgorica nijesu saopštili podatke da li su tužioci uzimali izjavu od Bećirajeve nevjenčane supruge J. P. u kojem svojstvu, te da li joj je tokom izviđajnog postupka određivan pritvor...

Podgorička policija tokom rada na ovom slučaju uzela je izjavu od J. P. ali i od svjedoka nesreće u Podgorici.

Porodica mladića, porijeklom iz Albanije, od policije traži odgovore kako je došlo do nesreće nakon koje je preminuo Dimitri Bećiraj.

Bonus video: