Državljanin Srbije uhapšen na tivatskom aerodromu, osumnjičen za tešku krađu

Sa događajem je, kako su kazali iz Uprave policije, upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je kvalifikovao krivično djelo teška krađa, te mu je osumnjičeni danas priveden na dalju nadležnost uz krivičnu prijavu

19837 pregleda 8 komentar(a)
Aerodrom Tivat (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Aerodrom Tivat (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Policija je na tivatskom aerordromu uhapsila M. M. (25) državljanina Srbije zbog sumnje da je ukrao 4.700 eura i bankovnu karticu državljaninu Austrije, saopšteno je iz Uprave policije.

"Preduzimajući koordinisane aktivnosti sa službenicima Stanice Granične policije II Tivat, identifikovan je mogući počinilac krivičnog djela i za istim je raspisana lokalna potraga, te je 16. avgusta u 15 časova, prilikom kontrole na graničnom prelazu Aerodrom Tivat, uhapšen", naveli su iz Uprave policije (UP).

Policijskim službenicima Regionalnog centra bezbjednosti "Jug", Odjeljenja bezbjednosti Tivat, kako se navodi u saopštenju, prijavljeno je 16. avgusta od strane jednog državljanina Austrije da mu je 14. avgusta na izlaznom gejtu za međunarodne letove na Aerodormu Tivat, iz novčanika koji se nalazio u rancu, otuđen novac u iznosu od 4.700 eura, kao i bankovna kartica, što je oštećeni primijetio na dan podnošenja prijave.

"Policija je kriminalističkom obradom došla do sumnje da je M. M. iskoristivši nepažnju oštećenog iz ranca uzeo novčanik iz kojeg je ukrao novac i bankovnu karticu, te je novčanik vratio u ranac i odustao od zakazanog leta, te se udaljio u pravcu Bara", saopšteno je iz UP.

Sa događajem je, kako su kazali, upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je kvalifikovao krivično djelo teška krađa, te mu je osumnjičeni danas priveden na dalju nadležnost uz krivičnu prijavu.

Bonus video: