Uhapšeni Barani, osumnjičeni za pokušaj ubistva na Adi

Dvojica uhapšenih se sumnjiče da su bivšem policajcu nožem zadali više ubodnih rana opasnih po život, trećem osumnjičenom se na teret stavlja krivično djelo - učestvovanje u tuči

23459 pregleda 11 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ulicnjska policija uhapsila je danas braću H. L. (18) i J. L. (17) iz Bara, zbog sumnje da su prije dvije noći na Adi, kod Ulcinja, bivšem pripadniku Uprave policije R. F. nožem zadali više ubodnih rana opasnih po život, saznaju "Vijesti".

Prema istim saznanjima, oni će biti privedeni nadležnom tužilaštvu, koje ih tereti da su počinili krivično djelo - ubistvo u pokušaju.

Trećem osumnjičenom, A. Č. (22) iz Srbije, na teret se stavlja krivično djelo - učestvovanje u tuči.

Počinioci su se nakon teškog incidenta udaljili sa lica mjesta, ali ih je policija locirala danas i uhapsila u Štoju, u blizini Ade.

"Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici rasvijetlili krivično djelo ubistvo u pokušaju i lišili slobode osumnjičene. Naime, 15. avgusta oko 18.30 časova u blizini jednog ugostiteljskog objekta na Adi Bojani došlo je do upotrebe noža od strane tada nepoznatih lica prema oštećenom koji je tom prilikom zadobio povrede. Intenzivnim aktivnostima koje su sprovedene u cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica, identifikacije počinilaca, te u konačnom rasvjetljavanja krivičnog djela ubistvo u pokušaju, policijski službenici došli su do sumnje da su izvršioci H. L. (18) i maloljetno lice staro 17 godina, oba iz Bara, dok se trećem osumnjičenom – A. Č. (22) iz Republike Srbije, na teret stavlja krivično djelo učestvovanje u tuči", saopšteno je zvanično iz Uprave policije.

Kako dodaju, sumnja se da su sedamnaestogodišnji maloljetnik i H. L. 15. avgusta, u naznačenom periodu, na parking prostoru jedne plaže na Adi Bojani prišli parkiranom vozilu u kojem se nalazio oštećeni, i da su mu nakon kraćeg verbalnog sukoba upotrebom noža nanijeli povrede u predjelu grudnog koša, abdomena i ekstremiteta.

"Nakon toga, A.Č. je fizički napao oštećenog koji je odmah potom vozilo stavio u pogon i uputio se ka Ulcinju, na ukazivanje ljekarske pomoći. Izvršioci su se nakon počinjenih krivičnih djela koja im se stavljaju na teret dali u bjekstvo. Lišeni su slobode i uz krivične prijave biće privedeni postupajućem tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost", zaključuju iz policije.

Bonus video: