Podgorica: Uhapšena jedna osoba zbog trgovine drogom, prilikom kontrole napao policajce i pobjegao

Iz Uprave policije dodaju da su nakon toga policijski službenici pristupili kontroli lica koje se nalazilo na vozačevom mjestu, međutim, tom prilikom on je udario policajca nogom u predjelu desne podlaktice, upalio vozilo i počeo da bježi, pri tome, kako kažu, prelazeći gumom drugom policijskom službeniku preko noge

12970 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija u Podgorici uhapsila je N.V. (29) po nalogu postupajućeg tužioca zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Iz UP su dodali da je policija u Podgorici 16. avgusta oko 11 časova u ulici Branka Deletića uočila dvije osobe koje sjede u vozilu marke Audi barskih registarskih oznaka.

“Radi kontrole lica, policijski službenici su prišli vozilu i tom prilikom je sa mjesta suvozača iz vozila izašao K.O.F. (27), državljanin Turske, koji je službenicima predao manje pvc pakovanje sa sadržajem praškaste bijele materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain, pvc pakovanje sa sadržajem zelene biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, kao i ručno pravljenu cigaretu sa sadržajem marihuane, tzv. džoint”, saopštila je policija.

Iz UP-a dodaju da su nakon toga policijski službenici pristupili kontroli lica koje se nalazilo na vozačevom mjestu, međutim, tom prilikom on je udario policajca nogom u predjelu desne podlaktice, upalio vozilo i počeo da bježi, pri tome, kako kažu, prelazeći gumom drugom policijskom službeniku preko noge.

Od K.O.F. prikupljena su obavještenja na zapisnik u službenim prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, te je i saslušan od strane tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

“Policija je juče oko 11:30 časova u Studentskoj ulici pronašla i kontrolisala N.V. (29) koji je upravljao vozilom marke Audi, barskih registarskih oznaka. Kod njega su pronađena dva manja pvc pakovanja sa sadržajem zelene biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana”, saopštila je policija.

Vozilo je obezbijeđeno na licu mjesta, zapečaćeno, fotoelaborisano i dislocirano na parking prostor Odjeljenja bezbjednosti Podgorica gdje je po naredbi Višeg suda izvršen pretres. Osim toga, sa vozila su izuzeti i tragovi.

Bonus video: