Šavnik: Pronađeno oružje i municija u ilegalnom posjedu, podnijeta krivična prijava protiv jedne osobe

Pronađena je i oduzeta lovačka puška, redenik sa 25 komada patrona, 11 komada lovačkih patrona, protivavionski metak, 25 komada manevarskih puščanih metaka, 52 komada metaka za malokalibarsku pušku i 32 komada kapisli za lovačke patrone

8016 pregleda 74 reakcija 6 komentar(a)
Pronađeno oružje i municija, Foto: Uprava policije
Pronađeno oružje i municija, Foto: Uprava policije

Policija je podnijela krivčnu prijavu protiv Ž.D. (64) iz Šavnika zbog sumnje da je nedozvoljeno držao oružje i eksplozivne materijale.

Kako je saopšteno iz Uprave policije (UP) pretresom porodične kuće koju koristi Ž.D. pronađena je i oduzeta lovačka puška, redenik sa 25 komada patrona, 11 komada lovačkih patrona, protivavionski metak, 25 komada manevarskih puščanih metaka, 52 komada metaka za malokalibarsku pušku i 32 komada kapisli za lovačke patrone.

"Policijski službenici Stanice policije Šavnik su postupajući po operativnim saznanjima, a na osnovu naredbe izdate od strane sudije za istragu Osnovnog suda na Žabljaku, izvršili pretres porodične kuće koju koristi Ž.D. (64) iz Šavnika.Prilikom pretresa policijski službenici su u ilegalnom posjedu pronašli i oduzeli lovačku pušku marke, redenik sa 25 komada patrona, 11 komada lovačkih patrona, protivavionski metak, 25 komada manevarskih puščanih metaka, 52 komada metaka za malokalibarsku pušku i 32 komada kapisli za lovačke patrone. Po nalogu dežurnog tužioca u Pljevljima, koji je obaviješten o događaju, protiv Ž.D. će biti podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", navodi se u saopštenju UP.

Bonus video: