Tivat: Potraga za dva mladića, sumnja se da su podmetnuli požar

Zahvaljući pravovremenoj dojavi građana i brzoj intervenciji tivatskih vatrogasaca, požar je ubrzo lokalizivan i ugašen

28987 pregleda 121 reakcija 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Tivtu je u toku velika potraga za dva za mladića čiji identitet nije precizno utvrđen, a koji su podmetnuli požar na potezu iznad magistrale kod naselja kojeg mještani Tivta nazivaju Pendrek City.

Dva mladića koji su, po tvrdnjama svjedoka koji su ih vidjeli na djelu, imali kačkete na glavi, zapalili su vatru u niskom rastinju blizu makadamskog puta koji prolazi ovim dijelom Tivta i odmah pobjegli sa lica mjesta.

Zahvaljujući pravovremenoj dojavi građana i brzoj intervenciji tivatskih vatrogasaca, požar je ubrzo lokalizivan i ugašen, prije nego što se vatra proširila na okolnu šumu.

Inače, u Boki su trenutno za piromane vrlo povoljni uslovi za izazivanje požara većih razmjera jer su visoke temperature i jak sjeverni vjetar u posljednja dva dana isušili vegetaciju.

Večerašnji pokušaj piromana da podmetnu požar na istočnim granicama naselja Seljanovo na sreću nije uspio, a građani se nadaju da će policija, pripadnici komunalnih službi i vatrogasci koji tragaju za piromanima na osnivu opisa dobijenog od mještana, otkriti i uhvatiti počinioce.

Bonus video: