Za vikend policija uhapsila 56 vozača u više gradova Crne Gore zbog vožnje pod dejstvom alkohola

"Na crnogorskim putevima evidentirane su 62 saobraćajne nezgode, u kojima je jedno lice smrtno stradalo na teritoriji opštine Herceg Novi, dok je devet lica zadobilo teške, a 18 lica lake tjelesne povrede", saopšteno je iz Uprave policije

7241 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tokom vikenda pripadnici saobraćajne policije su podnijeli 185 prekršajnih prijava, izdali 1.200 prekršajnih naloga, oduzeli 28 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja, dok su lišili slobode 56 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od čega 17 vozača u Podgorici, osam u Budvi, pet u Kotoru i četiri u Pljevljima, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

"Prethodnog vikenda, tačnije od 25. do 28. avgusta, na crnogorskim putevima evidentirane su 62 saobraćajne nezgode, u kojima je jedno lice smrtno stradalo na teritoriji opštine Herceg Novi, dok je devet lica zadobilo teške, a 18 lica lake tjelesne povrede", piše u saopštenju policije.

Iz policije su pojasnili da je policija u Tivtu uhapsila G.R. (47) iz Tivta koji je vozilom upravljao pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 3,59 g/kg. Njemu je, prema njihovim riječima, sudija za prekršaje izrekao kaznu zatvora u trajanju od 51 dan.

Iz policije su podsjetili da je kolašinska policija uhapsila R.K. (32) koji je kontrolisan u mjestu Bakovići i utvrđeno je da je vozilom upravljao pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,60 g/kg. Nadležni sudija za prekršaje je izrekao kaznu zatvora za ovo lice, u trajanju od 30 dana

Iz policije su pojasnili da su uhapsili D.D. koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,76 g/kg. Njemu je sudija za prekršaje izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.

U istom gradu uhapšen je i B.B. kod kojeg je utvrđeno prisustvo psihoaktivnih supstanci u organizmu - kokain, crack-COC, marihuana, hašiš – THC.

Prilikom pregleda lica pronađena je manja količina opojne droge kokain. Sankcionisan je i, kako kažu, zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

"Osim toga pripadnici barske policije su u danima vikenda, zbog upravljanja vozilom pod uticajem psihoaktivnih supstanci, lišili slobode vozače S.K. (36) i R.M. (24). S.K. je sankcionisan shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima, dok su kod R.M. pregledom pronađena i tri manja pvc pakovanja sa sadržajem za koji se sumnj da je opojna droga kokain. On je sankcionisan shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima, kao i shodno Zakonu o sprečavanju zloupotrebe droga", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policija je u Šavniku sankcionisala šest vozača koji su, prema njihovim riječima, upravljali vozilima pod dejstvom alkohola, od kojih je jedan lišen slobode.

"U Bijelom Polju su takođe sprovedene pojačane aktivnosti kontrole učesnka u saobraćaju te su policijski službenici kontrolom rada mobilnih radnika, odnosno digitalnih i analognih tahografa u teretnim vozilima kojima su upravljali, nakon ustanovljenih nepravilnosti, privremeno oduzeli dvije kartice vozača jer je utvrđeno da je vozač koji je kontrolisan u trenutku upravljanja teretnim motornim vozilom koristio karticu drugog vozača. Policija je podnijela prekršajnu prijavu protiv jednog pravnog lica i uručila 10 prekršajnih naloga zbog nepoštovanja propisa u vezi sa radnim vremenom i pauzama u radu mobilnih radnika. Aktivnosti ovog tipa pripadnici policije će nastaviti i u narednom periodu u cilju podizanja nivoa bezbjednosti na crnogorskim putevima", zaključili su u saopštenju.

Bonus video: