U mjestu Ubla pronađeno pet pušaka, municija i eksplozivi

Iz UP su kazali da će oružje, municija i eksplozivne materije biti upućeni na vještačenje u Forenzički centar UP, po nalogu državnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Nikšiću

15960 pregleda 9 komentar(a)
Pronađeno oružje i municija, Foto: Uprava policije
Pronađeno oružje i municija, Foto: Uprava policije

Nikšićka policija je nakon izvršenog pretresa objekata u mjestu Ubla kod D.G. (44) poronašla pet pušaka, municiju i eksplozive, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

"Pronađeni su automatska puška M-70 B1, automatska puška tzv. „dobošar“, lovačka puška M-IŽ 12, pušau sa natpisom „Roma“, puška marke ,,Herstal-Belgija“ sa optičkim nišanom, oko 1,5 kilograma eksploziva, 212 komada puščane municije različitog kalibra, 41 komad lovačke municije, sedam komada detonatorskih kapisla, četiri okvira od automatske puške, okvir-doboš, vojni bajonet u metalnoj korici i 22 komada manevarske puščane municije", navodi se u saopštenju.

Iz UP su kazali da će oružje, municija i eksplozivne materije biti upućeni na vještačenje u Forenzički centar UP, po nalogu državnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Nikšiću.

Nakon toga će, kako je rečeno, izvršiti pravnu kvalifikaciju događaja.

"Posebno ističemo, da su službenici Regionalnog centra bezbjednosti “Zapad” tokom avgusta kod građana pronašli i privremeno oduzeli 24 komada vatrenog oružja, 1.076 komada municije različitog kalibra, tri protivavionska metka, 15 kilograma eksploziva, bombu, 1,2 kilograma baruta, 60 komada električnih detonatorskih kapisli, 275 detonatorskih kapisli, oko 150 metara sporogorećeg štapina, 32 kapisle za lovačke patrone, djelove oružja namijenjene za izradu i prepravku oružja i više komada raznih rezervnih djelova za vatreno oružje", rekli su iz UP.

"Pet lica je procesuirano nadležnim tužilaštvima zbog izvršenog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok će se u ostalim slučajevima nadležni državni tužioci o eventualnoj pravnoj kvalifikaciji djela izjasniti nakon vještačenja u Forenzičkom centru", zaključili su.

Bonus video: