Službenici RCB Zapad u avgusta oduzeli veću količinu oružja i municije

RCB Zapad jedna je od četiri regionalne cjeline Uprave policije, a zone njihove odgovornosti obuhvataju pet opština, Nikšić, Šavnik, Plužine, Žabljak i Pljevlja

4909 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti (RCB) Zapad su tokom avgusta od građana oduzeli veću količinu naoružanja i municije koja se nalazila u u ilegalnom posjedu.

Oduzeta su 24 komada vatrenog oružja, 1.076 komada municije, tri protivavionska metka, 15 kilograma eksploziva i bombi, 1,2 kilograma baruta, 335 detonatorskih kapisli, 150 metara sporogorećeg štapina, 32 kapisle za lovačke patrone, kao i djelove oružja namijenjene za izradu i prepravku oružja i rezervne djelove oružja.

“Protiv pet lica su podnijete krivične prijave, dok su ostali slučajevi proslijeđeni tužilaštvu na dalju nadležnost”, naveli su iz RCB Zapad.

Kako su istakli, jedan od prioriteta u borbi protiv kriminala je pronalaženje i oduzimanje oružja i municije koji se nalaze u ilegalnom posjedu.

RCB Zapad jedna je od četiri regionalne cjeline Uprave policije, a zone njihove odgovornosti obuhvataju pet opština, Nikšić, Šavnik, Plužine, Žabljak i Pljevlja.

Bonus video: