Peković tvrdi da moderatori grupe "Odbrana izborne volje" nijesu napravili objavu kojom se poziva na sahranu Spajića

"U navedenoj grupi, koja je javna i dostupna svima, najstrože su zabranjeni govor mržanje na vjerskoj i nacionalnoj osnovi, zbog čega su postavljeni administrator i admini, jer strahujemo da će neko ko nije iskreno član grupe, zloupotrijebiti članstvo i objaviti nešto što nije u skladu sa pravilima grupe"

20015 pregleda 16 komentar(a)
Učesnici protesta u Nikšiću (ilustracija), Foto: Svetlana Mandić
Učesnici protesta u Nikšiću (ilustracija), Foto: Svetlana Mandić

Budvanska policija saslušala je jednog od administratora Fejsbuk grupe "Odbrana izborne volje", Neđeljka Pekovića, koji nije želio da im daje informacije o drugim moderatorima te grupe, a kazao je da niko od njih nije napravio objavu kojom se poziva na sahranu mandatara Milojka Spajića.

Peković je u grupi objavio zapisnik, u kom piše da je Viber grupa formirana sa ciljem da članovi međusobno izraze svoje mišljenje o trenutnoj situaciji u Crnoj Gori, a koja se tiče formiranja nove Vlade.

"Na šta, nadam se, imamo demokratsko i ustavno pravo kao slobodni građani Crne Gore. U navedenoj grupi, koja je javna i dostupna svima, najstrože su zabranjeni govor mržanje na vjerskoj i nacionalnoj osnovi, zbog čega su postavljeni administrator i admini, jer strahujemo da će neko ko nije iskreno član grupe, zloupotrijebiti članstvo i objaviti nešto što nije u skladu sa pravilima grupe. Zbog toga smo uskratili javne komentare", rekao je on policajcima.

Objasnio je da im članovi grupe i slobodan narod Crne Gore šalju slobodne misli.

Pojasnio je da u grupi objave one za koje procjene da treba.

"Vezano za objavu u kojoj se pominje sahrana Milojka Spajića, odgovorno tvrdim da ni ja niti bilo ko od administratora nije autor te objave, niti imamo bilo kakve veze sa tim, a ni saznanja o autoru", rekao je on policajcima.

Tvrdi i da se u grupi ne poziva na proteste i blokade ulica, već da prenose stavove građana.

Peković je kazao i da dobija ozbiljne prijetnje.

"Ovih dana dobijam prijeteće SMS poruke, da ću biti likvidiran, zaklan, ubijen...", piše u njegovoj izjavi.

Bonus video: