Šest osoba uhapšeno zbog trgovine ljudima: Petričeviću određeno zadržavanje, negirao optužbe

Među uhapšenima jedan od vlasnika firmi “A Cop” i “PS gradnja”. SDT uhapšene sumnjiči da su stvorili kriminalnu organizaciju koja je počinila produženo krivično djelo trgovina ljudima, u odnosu na veći broj oštećenih državljana Turske

152474 pregleda 154 reakcija 130 komentar(a)
Petričević, Foto: Boris Pejović
Petričević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.09.2023. 19:21h

Više osoba uhapšeno je jutros u zoru, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, zbog sumnje da su počinili krivično djelo - stvaranje kriminalne organizacije i trgovina ljudima.

Među uhapšenima je Bojan Petričević, jedan od vlasnika firmi “A Cop” i “PS gradnja”. Njemu je, nakon saslušanja u SDT-u, određeno zadržavanje do 72 sata.

Uhapšeni su i: Meliha Dacić, Filip Perić, Igor Novaković, Periša Pavićević i Milorad Živaljević.

Petričevićev branilac, advokat Danilo Mićović, kazao je Vijestima da je njegov klijent u tužilaštvu u potpunosti negirao izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret.

Istakao je i da su učesnici u postupku obavezani na čuvanje tajne, jer je tužiteljka na predmet stavila oznaku tajnosti.

Mićović
Mićovićfoto: Boris Pejović

Iz SDT-a su objasnili da uhapšene sumnjiče da su tokom prošle i ove godine stvorili kriminalnu organizaciju koja je počinila produženo krivično djelo trgovina ljudima, u odnosu na veći broj oštećenih državljana Turske.

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja i Odsjeka za trgovinu ljudima Uprave policije su, potvrdili su iz SDT-a, jutros oko pet časova uhapsili B. P., P. P., I. N., M. D., F. P., M. Ž., za koje se vjeruje da su organizovali ili bio dio lanca trgovine ljudima.

Tužilac Vukas Radonjić kazao je ranije danas da su pretresani stanovi i druge prostorije uhapšenih, na više lokacija.

Specijalno državno tužilaštvo još 2019. godine Bojana Petričevića je teretilo da je organizator četrnaestočlane kriminalne grupe koja je oštetila državu za četiri miliona eura.

Tu krimnalnu grupu SDT je teretio da je fiktivnim fakturama izvlačila novac i omogućava nezakoniti povrat PDV-a.

Tokom dana se očekuje da i drugi osumnjičeni budu privedeni na saslušanje u zgradu SDT-a.

Hapšenja su izvedena u Podgorici.

Bonus video: