Dvije osobe uhapšene u Nikšiću zbog ulične prodaje droge: Oduzeto preko kilogram marihuane i 160 grama spida

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su I.R. i E.Š. imali namjeru da navedene droge stave u dalji ulični promet na području Crne Gore", dodaje se u saopštenju Uprave policije

11716 pregleda 60 reakcija 1 komentar(a)
Pronađena droga u Nikšiću, Foto: Uprava policije
Pronađena droga u Nikšiću, Foto: Uprava policije

Policija u Nikšiću uhapsila je Irfana Kriještorca (34) i Erola Škrijelja (31) iz Pljevalja zbog sumnje da su počinili krivično djelo ulična prodaja droge i tom prilikom oduzela preko kilogram marihuane i 160 grama spida, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se navodi u saopštenju, nikšićka policija je u nedjelju, oko 20.40 časova na magistralnom putu Nikšić – Podgorica zaustavila vozilo marke „VW Passat“ nikšićkih registrarskih oznaka kojim je upravljao N.K. (19) iz Pljevalja, dok su se u vozilu nalazili I.K. i E.Š., oba iz Pljevalja.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su I.K. i E.Š. imali namjeru da navedene opojne droge stave u dalji tzv. ulični promet na području Crne Gore", dodaje se u saopštenju Uprave policije.

Oduzete droge biće, kako se navodi, predmet vještačenja u Forenzičkom centru Uprave policije.

I.R. i E.Š. su, kako je saopšteno, po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ – Odjeljenja bezbjednosti Nikšić i Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja su zajedno sa pripadnicima Sektora za borbu protiv kriminala – Odsjeka za borbu protiv droga, preduzimajući mjere i radnje na suzbijanju tzv. ulične prodaje narkotika, lišili slobode dvije osobe kod kojih je pronađena marihuana i metemfetamin – tzv spid", dodaje se u saopštenju Uprave policije.

Pregledom vozila policijski službenici su, kako su kazali iz UP, pronašli i oduzeli pvc pakovanje u kojem se nalazila biljna materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne težine oko kilogram i tri pvc pakovanja u kojima se nalazila praškasta materija bijele boje za koju se sumnja da je spid, ukupne težine oko 160 grama.

Bonus video: