Osumnjičena za trgovinu ljudima savjetnica u Ibrahimovićevom ministarstvu

Prema saznanjima "Vijesti" iz Uprave policije, Dacić je kao prevodilac angažovana u kompaniji koja je dovodila građevinske radnike iz Turske

65262 pregleda 123 reakcija 117 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Osumnjičena za trgovinu ljudima Meliha Dacić zaposlena je u Ministarstvu kapitalnih investicija (MKI), saznaju "Vijesti".

Ona je jedna od šest juče uhapšenih po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) koje ih tereti za stvaranje kriminalne organizacije i trgovinu ljudima.

Prema saznanjima "Vijesti" iz Uprave policije, Dacić je kao prevodilac angažovana u kompaniji koja je dovodila građevinske radnike iz Turske.

Isti sagovnik kazao je da ona jeste zaposlena u MKI.

Iz MKI su "Vijestima" ranije nezvanično kazali da je Dacić savjetnica ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića. Iz ministarstva su potom u saopštenju naveli da ona jeste zaposlena u tom resoru, ali da nije lična savjetnica ministra, jer takvo radno mjesto nije predviđeno aktom o sistematizaciji.

MKI MEliha dacic
foto: Privatna arhiva

Podgoričani Bojan Petričević, Filip Perić, Igor Novaković, Periša Pavićević i Milorad Živaljević uhapšeni su juče zajedno sa Dacić zbog sumnje da su stvorili kriminalnu organizaciju koja je u produženom trajanju činila krivična djela trgovine ljudima, na štetu više državljana Turske.

Njih šestoro SDT sumnjiči da su tokom 2022. i tekuće godine angažovali građevinske radnike iz Turske, koje nijesu plaćali za izvedene radove, a navodno su ih i nezakonito držali u kolektivnom smještaju i nisu im davali ni hranu.

Bonus video: