Krivična prijava protiv Čukića i kompanije "Izbor Bar": Državni budžet oštećen za skoro dva miliona eura

Vlasniku preduzeća iz Bara i tom pravnom licu na teret se stavlja krivično djelo - oštećenje povjerioca

17879 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Barska policija podnijela je tamošnjem Osnovnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Veselina Čukića (62), izvršnog direktora preduzeća "Izbor Bar", kao i tog pravnog lica, zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo - oštećenje povjerioca.

Uprava policije saopštila je da je državni budžet oštećen za skoro dva miliona eura.

"Sumnja se da je V.Č. ovo krivično djelo izvršio na način što je u periodu od decembra 2016. do 2021. godine, zaključno sa istom, u svojstvu izvršnog direktora pomenutog privrednog društva, znajući da je zbog neprekidne blokade računa kod poslovnih banaka Društvo postalo nesposobno za plaćanje, u namjeri da izigra povjerioce, osnovao preduzeće 'IZBOR CONSALTING' DOO Bar, da bi poslovanje Društva organizovao na način suprotan propisima iz oblasti privrednog poslovanja i drugim propisima koji se tiču knjigovodstvene evidencije i poreske administracije", saopštila je Uprave policije.

"Nadalje, preko poslovnih računa tog preduzeća, a ne preko žiro-računa AD 'IZBOR' Bar, vršena je naplata potraživanja i plaćanje tekućih, a ne obaveza po osnovu kojih je blokiran žiro-račun AD 'IZBOR' Bar i po prioritetima kako je vršena blokada poslovnih računa AD 'IZBOR' Bar, na koji je način u navedenom periodu, za Crnu Goru u svojstvu povjerioca, po osnovu nenaplaćenih poreza i doprinosa nastupila materijalna šteta u iznosu ne manjem od 1.978.525 eura", zaključuju iz policije.

Bonus video: