Uhapšen Nikšićanin: Zatekli ga u krađi, zamahivao čekićem prema policajcu...

Iz policije kazali da je uhapšeni pokušao ukrasti kofer sa skupim naočarama

14356 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policijski službenici Protivterorističke i Posebne jedinice policije van dužnosti su, u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, uhapsili Nikšićanina G.M. kojeg su, kako se navodi, zatekli u pljački prodavnice.

"Sinoć oko 23.40 časova, dok su bili van dužnosti, pripadnik Protivterorističke jedinice i pripadnik Posebne jedinice policije su u Nikšiću, u Njegoševoj ulici primijetili lice koje lomi staklo na jednom maloprodajnom objektu. Primijetili su takođe da ovo lice u ruci drži čekić kojim upravo lomi staklo izloga. Policijski službenici su se tom prilikom legitimisali, povikavši 'policija', međutim, ovo lice nije reagovalo već je ušlo u objekat odakle otuđuje jedan kofer, gdje su se, kako je dalje utvrđeno, nalazile naočare veće novčane vrijednosti", saopštila je Uprava policije.

Kazali su da je G.M, nakon što su mu policajci prišli, pružao otpor i zamahivao čekićem prema jednom od njih.

"Izvršilac je hrabrom akcijom pripadnika Sektora policije posebne namjene savladan i zadržan na licu mjesta. Kod njega je pregledom pronađen i nož na rasklapanje, tzv. 'leptir'. O događaju su policijski službenici obavijestili kolege u Odjeljenju bezbjednosti Nikšić koji su odmah izašli na lice mjesta, legitimisali i utvrdili identitet izvršioca - G.M. iz Nikšića, te sa događajem upoznali tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću. G.M. je doveden u službene prostorije, a po nalogu tužioca na licu mjesta je izvršen uviđaj i prikupljena su dodatna obavještenja nakon čega je kvalifikovano krivično djelo teška krađa, a G.M. lišen slobode", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: