Odloženo suđenje optuženima za ubistvo Stefana Šarovića

Prema navodima optužnice, okrivljeni Šilj i Ivović, optuženi za ubistvo Stefana Šarovića 6. juna 2019, oko 15.20 časova, kod vile ,,Akacija” u Đenovićima

3968 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nastavak suđenja okrivljenima Dušanu Šilju i Nikoli Ivoviću, optuženi za ubistvo Stefana Šarovića, zbog opravdanog odsustva predsjednice krivičnog vijeća sudije Milene Matović, odloženo je danas za 18. septembar u Višem sudu u Podgorici.

Sud je ranije po službenoj dužnosti odredio da komisija ljekara vještaka uradi nalaz, čiji je zadatak da utvrdi da li su okrivljeni bili uračunljivi u vrijeme ubistva, ili je im bila smanjena. Ukoliko jeste, u kom stepenu, kao i da utvrdi da li je u vrijeme izvršenja krivičnog djela ubistva postojala jaka razdraženost kod okrivljenih.

Prema navodima optužnice, okrivljeni Šilj i Ivović, optuženi za ubistvo Stefana Šarovića 6. juna 2019, oko 15.20 časova, kod vile ,,Akacija” u Đenovićima.

Šilj se tereti da je zajedno sa Nikolom Ivovićem na podmukao način ubio Šarovića. Njima se na teret stavlja da su počinili krivična djela teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Nakon zajedničkog boravka sa Šarovićem u ugostiteljskom objektu „Kaskara”, iskoristili su njegovo povjerenje i prijateljstvo i predložili mu da ih prati. U optužnici je navedeno da su okrivljeni dolaskom u dvorište kompleksa “Akacija”, iz prethodno pripremljenog oružja, u Šarovića ispalili više hitaca, zatim su se motociklom uputili lokalnim putem i pobjegli.

Bonus video: