Suđenje optuženima za ubistvo Đuričkovića: Odbrana predložila da se iz sudskih spisa izuzme nalaz DNK

Odbrana sumnja na kontaminiran dokaz

9147 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Advokatica Bojana Franović, branilac Vukana Vujačića i Igora Mašanovića, optuženih zajedno sa Mariom Miloševićem, za ubistvo Radomira Đuričkovića u Cetinju, danas je, u nastavku suđenja u Višem sudu u Podgorici, predložila da se iz spisa predmeta izuzme kao pravno nevaljan dokaz nalaz o DNK vještačenju novčanica za koje se tvrdi da je njima plaćeno vozilo “reno megan", iz kojeg su ispaljeni smrtonosni hici.

"U ovom nalazu je precizirano da su vještačene novčanice kojima je plaćen "megan", koje su oduzete od Dragana Jankovića. U ovom nalazu su vještačene novčanice pod drugim serijskim brojem koje nisu oduzete od Dragana Jankovića”, istakla je advokatica Franović.

Dodala je da je sumnjivo otkud te druge novčanice i otkud na njima navodno DNK trag Vujačića. Odbrana sumnja na kontaminiran dokaz.

Njenom predlogu protivili su se zastupnik optužnce državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu Željko Toković i advokat Damir Lekić, zastupnik oštećene porodice Đuričković.

Okrivljeni Mario Milošević, Igor Mašanović i Vukan Vujačić optužnicom Višeg državnog tužilaštva se terete da su umiješani u ubistvo Radomira Đuričkovića koje se dogodilo 10. oktobra 2016. i da su tada doveli u opasnost život Milorada Radulovića. Milošević je, prema navodima optužnice, označen kao direktni izvršilac ubistva.

Kako je navedeno optužnicom, okrivljeni su za 2.100 eura kupili vozilo "reno megan" koje je korišćeno prilikom ubistva, konkretno da je optuženi Vujačić preuzeo vozilo 9. oktobra 2016. u Podgorici. Dodaje se da su 10. oktobra u Cetinju pratili kretanjeg Đuričkovića, sačekali ga da uđe u vozilo u Ulici IV proleterske u blizini lokala "Konoba".

U tom trenutku okrivljeni Milošević je ispalio dva projektila u pravcu Đuričkovića, kod koga je dan kasnije nastupila smrt usljed zadobijenih rana”, navodi se u optužnici. Oni su, kako se dalje navodi, pobjegli seoskim putem i zapalili vozilo u kojem su ostavili i automatsku pušku iz koje je pucano.

Bonus video: