Šavnik: Nikšićanin kažnjen sa 700 eura, vozio pod dejstvom kokaina, kreka, marihuane i hašiša

Iz Uprave policije su kazali da je saobraćajna policija za vikend na crnogorskim putevima evidentirala 65 saobraćajnih nezgoda, u kojima je, kako kažu, pet osoba zadobilo teške tjelesne povrede, dok su 23 osobe zadobile lake tjelesne povrede

6664 pregleda 16 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Šavnička policija je u mjestu Vojnik zaustavila vozilo kojim je upravljao I.P. (34) iz Nikšića i nakon izvršenog testa na psihoatiktivne supstance u medicinskoj ustanovi utvrđeno je da je upravljao vozilom pod dejstvom kokaina, kreka, marihuane i hašiša, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Prema riječima policije, njemu je sudija za prekršaje izrekao novčanu kaznu u iznosu od 700 eura.

Iz Uprave policije su kazali da je saobraćajna policija za vikend na crnogorskim putevima evidentirala 65 saobraćajnih nezgoda, u kojima je, kako kažu, pet osoba zadobilo teške tjelesne povrede, dok su 23 osobe zadobile lake tjelesne povrede.

"U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su podnijeli 152 prekršajne prijave, izdali 1.085 prekršajnih naloga, oduzeli 19 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja", navodi se u saopštenju UP.

Oni su pojasnili da je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola policija uhapsila 48 vozača, od čega je, kako kažu, 12 vozača uhapšeno u Podgorici, devet u Nikšiću i sedam u Baru

"Podgorička poliica je u ulici Bracana Bracanovića zaustavila vozilo kojim je upravljao R.V., a kojom prilikom je izvršenim alkotestiranjem utvrđeno da je R.V. upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,31 g/kg", kazali su oni.

Iz Uprave policije apeluju na sve učesnike saobraćaja da poštuju saobraćajne propise, jer na taj način, kako kažu, doprinose ličnoj kao i bezbjednosti drugih učesnika saobraćaja.

Bonus video: