Bulatović: Ćutanje tužilaštva u mom predmetu potvrđuje da je na snazi "diktat pojedinaca od uticaja"

"Ako moje sumnje nisu tačne, ja javno pozivam tužioca ODT Podgorica Marka Mugošu i tužioca u VDT Podgorica Željka Tomkovića da me demantuju i da objasne zašto kriju da u spisima postoji audio zapis prijetnji koje su mi upućene", naveo je Bulatović

9648 pregleda 43 reakcija 8 komentar(a)
Aleksandar Bulatović, Foto: Nacionalni parkovi Crne Gore
Aleksandar Bulatović, Foto: Nacionalni parkovi Crne Gore

Bivši direktor Javnog preduzeća Nacionalni parkovi Crne Gore (JP NPCG) Aleksandar Bulatović kazao je da je nakon prvog njegovog reagovanja u vezi sa postupanjem tužilaca u predmetu po prijavi koju je podnio da mu je kao direktoru JPNPCG prijećeno u kabinetu, ostavio par dana očekujući da će Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici dati bilo kakav odgovor.

"Međutim njihovo ćutanje je samo potvrda mojih tvrdnji da njihovo postupanje u mom predmetu sprovedeno isključivo po diktatu pojedinaca od uticaja", rekao je Bulatović.

Opravdano sumnjam, kazao je on, da je visokorangirani zaposleni u Višem državnom tužilaštvu, inače blizak srodnik lica koje mi je prijetilo, naložio kakva odluka treba da se donese i, kako je dodao, na koji način da se odbaci moja krivična prijava a zatim je na isti način obezbijedio da Viši državni tužilac Željko Tomković potvrdi takvu odluku i odbaci moju pritužbu na odluku Osnovnog državnog tužioca.

"Ako moje sumnje nisu tačne, ja javno pozivam tužioca ODT Podgorica Marka Mugošu i tužioca u VDT Podgorica Željka Tomkovića da me demantuju i da objasne zašto kriju da u spisima postoji audio zapis prijetnji koje su mi upućene. Mogli su makar da odbace taj snimak kao nezakonito sačinjen, ako je nezakonito sačinjen, ali oni su kako sumnjam po nalogu ignorisali taj dokaz i pravili se da isti ne postoji", rekao je Bulatović.

Kako je naveo u saopštenju, tužiocu Marku Mugoši je lako bilo da donese bilo kakvu odluku za koju je znao da će mu biti potvrđena od njegovog kolege Tomkovića.

"Smatram da su se stekli uslovi da SDT preispita rad ova dva tužioca i da oni pošto neće meni makar Specijalnom tužiocu daju objašnjenje "šta bi" sa snimkom prijetnji koji im stoji u spisima? Jesu li ga sakrili van spisa ili ga samo ignosiršu? No, najgore je što ne očekujem da će i SDT preduzeti išta po tom pitanju jer su u stvari ti prikriveni kanali uticaja i kontrole ono što sprovodi istrage u Crnoj Gori i odlučuje ko će da odgovara a ko ne, dok su tužioci sva je prilika samo pajaci na koncima", naveo je Bulatović.

Sada poslije svega sam prilično siguran, dodao je on, da iz istih razloga i zbog nečijeg uticaja ni SDT ne postupa po mojoj krivičnoj prijavi koju sam kao direktor JPNPCG podnio zbog nezakonitosti u poslovanju JPNPCG koje sam, kako je kazao, otkrio tokom svog mandata, pa je iluzorno da očekujem da će ispitati rad svojih kolega koji je više nego očigledno nezakonit.

"Samo mogu da konstatujem da u Crnoj Gori kriminalci nisu oni za koje nam govore da su kriminalci, to su obični oportunisti i razbojnici", dodao je.

Mene je najviše strah da stvarni kriminalci sjede u pravosudnim organima, rekao je Bulatović, i omogućavaju tim razbojnicima da pljačkaju Crnu Goru i zlostavljaju njene građane, pod punom zaštitom institucije koja po Ustavu ima ulogu da štiti pravdu, slobodu i zakon.

"Državni tužioci koji ovako rade su rak rana našeg društva i mogu slobodno reći ubice naše Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Bonus video: