Nikšićanin osumnjičen da je lažno prijavio oštećenje na autu, brokera terete za zloupotrebu položaja

Podnijete dvije krivične prijave

5631 pregleda 0 komentar(a)
Uprava policije, Foto: Uprava policije
Uprava policije, Foto: Uprava policije

Krivična prijava podnijeta je protiv M.M. (37) iz Nikšića koji se sumnjiči da je naveo policijske službenike da, prilikom prijave o saobraćajnoj nezgodi, unesu podatke o oštećenju na vozilu, za koja je kasnije utvrđeno da su nastala prije nezgode.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije (UP) M.M. se sumnjiči za krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

"Djelo je izvršio na način što je službenike Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprave policije, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, dovođenjem u zabludu, 11. avgusta naveo da sačine i izdaju zapisnik o uviđaju saobraćajne nezgode, te da u zapisniku, po obavljenim uviđajnim radnjama na licu mjesta prijavljene saobraćajne nezgode, unesu neistinite podatke, odnosno da unesu podatke o oštećenju na vozilu marke Mercedes stranih registarskih oznaka, a za koja oštećenja je naknadno, sprovođenjem operativnih-taktičkih i izviđajnih mjera i radnji od strane službenika nikšićke kriminalističke policije utvrđeno da su oštećenja nastala prije prijave saobraćajne nezgode dežurnoj službi Odjeljenja bezbjednosti Nikšić", objasnili su iz UP.

U istom periodu, kako je saopšteno, podnešena je i krivična prijava protiv M.Ž. (41), ovlašćenog brokera u jednom investicionom društvu, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

"Kao ovlašćeni broker u tom investicionom društvu, on je na tržištu kapitala nezakonito raspolagao, odnosno trgovao i otuđio finansijske instrumente (akcije) klijenta ovog društva, a sve bez znanja i naloga istog, te za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u većem iznosu", navodi se u saopštenju UP.

Bonus video: