Danilović: Skandalozno objašnjenje Savića, da nisu patuljci i krtice kopali tunel?

"Kako nas je samo Bog pogledao, kakva nas je luča obasjala, pa je predsjednik suda zatvorio taj otvor koji se pojavio niotkuda", kazao je lider Ujedinjene

10738 pregleda 24 reakcija 26 komentar(a)
Danilović, Foto: Boris Pejović
Danilović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović kazao je da je skandalozno objašnjenje predsjednika Višeg suda Borisa Savića sa današnje pres konferencije u tom sudu.

Savić je danas na pres konferenciji povodom obijanja depoa tog suda, u kom se čuva dokazni materijal, rekao da je prokopan tunel ispod zgrade suda do depoa.

"Bizarnije ne može biti! Ono što su do sada mediji prenijeli sa pres konferencije održane danas u podgoričkom Višem sudu je državna sramota, ali je objašnjenje koje je dao Boris Savić, predsjednik te sudske institucije, skandalozno; 'Tunel je tačno otkriven pod zemljom, a istragom će se utvrditi koji je alat korišćen'! Zamislite da je tunel tačno pod zemljom? Zamislite da je popisom otkriveno da gotovo ništa ne nedostaje? 'Na dobro sakrivenom mjestu pronađen je otvor tunela, koji je morao biti pravljen duži vremenski period. Uviđaj je završen, ne znamo šta se moglo sve desiti da taj otvor nije primijećen. Nama je najvažnije da smo zatvorili nešto što je predstavljalo opasnost', istakao je Savić", saopštio je Danilović.

Kazao je da je događaj bizaran, istovremeno "kriminalno opasan", ali da je ipak bizarniji nastup predsjednika suda.

"Kaže čovjek da ne znaju šta se sve moglo desiti da taj otvor nije primijećen? A šta se moglo desiti? Neko bi valjda ušao u depo i preturao po deponovanom materijalu i dokazima, zar ne? Možda bi i iznosio po paketić droge za prodaju? Možda bi u depou držao zatvorenike, a možda bi se i uselio sa širom familijom? Predsjednik kaže da je otvor primijećen! Čekajte; je li primijećen ili otkriven? Jesmo li mogli saznati danas zašto taj otvor nije primijećen juče? Kolik je taj otvor", upitao je lider Ujedinjene.

Kazao je, između ostalog, kako se ne zna gdje je tunel tačno vodio.

"Dakle, saznali smo da je neko kopao tunel 'tačno ispod zemlje', da je jedan otvor u depou Višeg suda, ali se ne pominje drugi otvor ili ulaz? Ne znamo ni gdje je tunel tačno vodio - šta je pokazala istraga? Da nijesu krtice? Gremlini, možda? Da nijesu patuljci iz Diznijevog crtaća? Možda su nam Rusi prokopali tunel s donje strane, tačno sa Kamčatke? 'Nama je najvažnije da smo zatvorili nešto što je predstavljalo opasnost' - ovu genijalnu misao, sentencu iz kriminalističkih otkrivki, vjerovali ili ne, saopštio je naš Boris! Dakle, sada smo mirni - zatvoren je primijećeni otvor, a da nije joooj nama. Ne može čovjek ni da pomisli šta se sve moglo desiti da to nije zatvoreno? Uhh! Možda predsjednik Suda neće da nas sjekira detaljima i ostaje na nivou nonšalantne znakovitosti ili mističnosti poput Marti Misterija? Kakva je to staloženost i hladnokrvnost? Važno je da smo zatvorili? Slutim, međutim, da su naši istražitelji, a mistično je i ko je istraživao - vjerovatno najbolji istraživači naše policije, Bemaksovi rudari, možda i pritrpali tunel? To ako se na vrijeme ne pritrpa može da stvori cijeli podzemni svijet? Ko zna gdje je drugi otvor; Sjeverna Koreja? Užas! Možda je tunel vodio do Hotela Podgorica, možda uopšte nije nigdje vodio nego je samo, prosto, bio tunel s mističnim jednim otvorom koji se pojavio prvi put od vremena Vikinga i to u depou Višeg suda? Kako nas je samo Bog pogledao, kakva nas je luča obasjala, pa je predsjednik suda zatvorio taj otvor koji se pojavio niotkuda - za to čudo prirode jama Verjovkina na istočnom Kavkazu je samo rupa za golf", dodaje Danilović.

Rekao je kako jedva čeka "dodatne informacije iz ovog trilera".

"Ovo vam je, dragi moji, ono kad vas sreća pogleda, kad je Bog na strani naše otadžbine. Nigdje tuneli nijesu crni kao ispod Crne Gore! Jedva čekam dodatne informacije iz ovog trilera, usta mi se suše od uzbuđenja. Kakav tunel, kakva priča, kakva su tek oruđa korištena? Samo dajte mašti na volju! Spremite se za rasplet! Vidjećete! Sve je ovo hibridni rat protiv nas! Zar nam počasni predsjednik Đukanović nije decenijama govorio da se protiv nas vodi hibridni rat? Zar prvi nije rekao da se udarilo na temelje koji se kopaju isto 'tačno ispod zemlje'! Ako je iko, a motiv ima, onda je Srpska pravoslavna crkva u korist ruskog sveta - Rusi su majstori za tunele ispod zemlje", zaključio je Danilović.

Bonus video: