Tunel prokopan ispod Višeg suda vodi do stana zgrade preko puta

Stan je iznajmljen prije dva mjeseca, utvrđeno je ko je vlasnik, policija traga za onima koji su u njemu boravili

113320 pregleda 383 reakcija 249 komentar(a)
Zgrada u kojoj se nalazi stan gdje izlazi tunel, Foto: Luka Zeković
Zgrada u kojoj se nalazi stan gdje izlazi tunel, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.09.2023. 14:58h

Tunel prokopan ispod Višeg suda u Podgorici izlazi u stan naspram zgrade tog suda, koji je iznajmljen prije dva mjeseca, saznaju "Vijesti" iz Uprave policije.

Prema istim informacijama, istražitelji su utvrdili ko je vlasnik stana, a trenutno tragaju za onima koji su boravili u njemu.

Informaciju "Vijesti" je potvrdio ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić koji je kazao da tunel vodi do stana u blizini Suda.

Prokopan tunel u Višem sudu
Prokopan tunel u Višem sudufoto: TV Vijesti

Adžić je novinarima kazao da je ovaj događaj neka vrsta napada na sistem i državu.

„To je i nešto što smo mi najavljivali u prethodnom periodu da može da se desi, a to je da neki ljudi koji se pominju već duži vremenski period kao negdje nosioci buduće vlasti imaju određene vrste veza sa kriminalnim strukturama, što je svakako nakon intenzivne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije koja je prepoznata od strane građana u prethodnih godinu i po dana, rekao bih malo poljunjana i negdje se dao vjetar u leđa onim kriminalnim strukturama da može doći do situacije da se sve vrati na onaj period kada su Crnom Gorom vladale kriminalne strukture“, kazao je Adžić.

Prokopan tunel u Višem sudu
Prokopan tunel u Višem sudufoto: TV Vijesti

Dodao je da sve ide u dobrom pravcu i da "vrlo brzo možemo doći do opipljivih dokaza."

"Ovo je jedna akcija koja je dobro isplanirana i organizovana i koja se mjesecima pripremala i koja liči na akcione filmove", kazao je Adžić .

Saopštio je da će policija uraditi sve da otkrije počinioce. Kaže da je u toku popisivanje materijala u depou.

"Trenutno nema lica koja su procesuirana, ali vrlo brzo očekujemo da će se i od pojednica uzimati izjave", kazao je Adžić.

Tunel u Višem sudu
Tunel u Višem sudufoto: Uprava policije

Predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić kazao je na današnjoj pres konferenciji povodom obijanja depoa tog suda, u kom se čuva dokazni materijal, da je prokopan tunel ispod zgrade suda do depoa.

Bonus video: