SD: U svrhe političke promocije Abazovića napravljen niz propusta u radu nadležnih organa u slučaju depoa Višeg suda

Iz SD-a su kazali da je premijeru i ministrima od rješavanja slučaja i poštovanja struke i metodologije rada "preča samopromocija i ubiranje jeftinih političkih poena"

3468 pregleda 7 komentar(a)
Socijaldemokratska partija, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Socijaldemokratska partija, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Iz Socijaldemokratske partije (SD) su ocijenil da je današnja posjeta premijera Dritana Abazovića, ministara unutrašnjih poslova Fiipa Adžića i ministra pravde Marka Kovača mjestu prokopavanja tunela ispod zgrade Višeg suda izvedena u svrhe političke promocije.

"Ta posjeta je od strane javnosti izazvala uglavnom reakcije podsmijeha", saopštili su iz te partije.

Dodali su da je, tokom posjete, napravljen i niz propusta.

"Kada sa aspekta struke izanaliziramo ovaj događaj, dolazi se do zaključka da je, u svrhe političke promocije ove trojice propalih političara, napravljen niz propusta i u potpunosti prekršen protokol", naveli su iz SD-a.

Iz te partije su upitali ko je dozvolio ulazak "neovlašćenih lica na lice mjesta".

"Da li je to uradio državni tužilac i da li je upoznat o ovome, ako jeste, koji je razlog za ovaj teatar? Da li su na licu mjesta u toku tužilačko-policijske radnje, a trebalo bi da budu?", dodali su.

Upitali su i da li je od Abazovića, Adžića i Kovača izuzet uzorak DNK radi daljih analiza.

"Gdje im je propisana oprema za ulazak na lice mjesta krivičnog djela? Ko je dozvolio ulazak novinara na lice mjesta, kako bi odlazeći od ovoga mogli napraviti teatar i ovaj bezbjednosni poraz pokušali okrenuti u svoju korist?", pitali su iz SD-a.

Iz te partije su ocijenili da je premijeru i ministrima od rješavanja slučaja i poštovanja struke i metodologije rada "preča samopromocija i ubiranje jeftinih političkih poena".

"Zato danas, nakon nezabilježenog skandala da je tunel uopšte i prokopan, svjedočimo još jednom skandalu sa svrhom političke promocije ove vesele trojke", rekli su iz SD-a.

Naveli su da će ta partija nastaviti da prati ovaj slučaj jer, kako kažu, za sad postoji ozbiljan osnov za pokretanje krivične odgovornosti protiv lica koje je dozvolilo ovakav "cirkus" na mjestu zločina.

Bonus video: