Bjelopoljcu zadržavanje do 72 sata: Osumnjičen da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Vuković

D.K. je osumnjičen da je počinio krivično djelo "teška djela protiv bezbjednosti saobraćaja"

14215 pregleda 1 komentar(a)
Sa mjesta nesreće, Foto: Jadranka Ćetković
Sa mjesta nesreće, Foto: Jadranka Ćetković

Državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Bijelom Polju Danilo Mrdak odredio je zadržavanje do 72 sata Bjelopooljcu D.K., zbog sumnje da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je juče poginuo Jovan Vuković (2002. godište) iz Berana.

D.K. je osumnjičen da je počinio krivično djelo "teška djela protiv bezbjednosti saobraćaja".

Do saobraćajne nesreće je došlo juče oko 14.20 na magistralnom putu Bijelo Polje - Granični prelaz Dobrakovo, u mjestu Unevina.

Vuković se nalazio u vozilu kojim je vozač udario u potporni zid.

"Iz krivične prijave i prikupljenih obavještenja proizlazi da je osumnjičeni D.K. dana 12.09.2023. godine 14:23 časova, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, upravljao putničkim motornim vozilom marke "Audi A3", magistralnim putem iz pravca Barskog Mosta u pravcu Bijelog Polja, te dolaskom u mjesto Unevina, opština Bijelo Polje, izgubio upravljivost nad vozilom, kada je napustio kolovoz, usljed čega se više puta prevrnuo sa vozilom, kojom prilikom je oštećeni J.V. zadobio teške tjelesne povrede od kojih kod istog nastupila smrt, dok je oštećeni E.A. zadobio laku tjelesnu povredu. Izviđaj je u toku, a o daljem toku postupka javnost će biti blagovremeno obaviještena", saopšteno je iz ODT Bijelo Polje.

Bonus video: