Rožaje: Pet osoba uhapšeno zbog krijumčarenja i nedozvoljene prodaje cigareta

"Vrijednost oduzetih cigareta je procijenjena na oko 20.000 eura", navodi se u saopštenju

5491 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija u Rožajama uhapsila je N.M. (31) iz Rožaja i Dž.K. (35) iz Rožaja zbog sumnje da su izvršili krivično djelo krijumčarenje, dok su M.J. (53) iz Berana, I.R. (69) iz Plava i E.H. (48) iz Rožaja uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljena trgovina, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Hapšenje je izvršeno, kako se navodi u saopštenju UP, po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama.

"Službenici Sektora za borbu protiv kriminala su zajedno sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“ – odjeljenja bezbjednosti Berane, Rožaje i Plav, realizovali akciju kodnog naziva „Izvor“, a koja je bila usmjerena na suzbijanje krijumčarenja i nedozvoljene prodaje inostranih cigareta, te lišili slobode pet osoba", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kako stoji u saopštenju, sumnja se da je Dž.K. u saradnji sa N.M., mimo zvaničnih graničnih prelaza, izbjegavajući mjere carinskog nadzora, krijumčario inostrane cigarete bez akciznih markica.

"Tako ilegalno unešene količine cigareta su po nalogu Dž.K. raznošene na području opština Brerane, Rožaje i Plav u cilju dalje prodaje na ilegalnom tržištu", navode iz UP.

Prilikom realizacije ove aktivnosti policija je, kako su kazali, u vozilu kojim je upravljao N.M. pronašla i oduzela devet paketa u kojima su se nalazile različite vrste cigareta bez akciznih markica

Prema njihovim riječima, kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je oduzete cigarete trebao da preuzme J.M. radi dalje distribucije na sivom tržištu na području Berana.

"Osim toga, na dan realizacije akcije, izvršeni su pretresi na području Plava, gdje je kod I.R. i E.H. pronađeno ukupno šest paketa i 32 šteke cigareta bez akciznih markica", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju, sve pronađene cigarete, kao i jedno putničko motorno vozilo, su privremeno oduzeti.

"Vrijednost oduzetih cigareta je procijenjena na oko 20.000 eura", dodaje se.

Bonus video: