Vučković još u julu tražila pojačanu bezbjednost tokom rekonstrukcije zgrade u kojoj se nalaze Vrhovni i Viši sud

Ovo je sinoć u emisiji "Načisto" na Televiziji Vijesti saopštila portparolka Višeg suda u Podgorici sutkinja Vesna Kovačević

43713 pregleda 88 reakcija 27 komentar(a)
Vučković, Foto: Boris Pejović
Vučković, Foto: Boris Pejović

Vršiteljka dužnosti predsjednice Vrhovnog suda Vesna Vučković je još 4. jula uputila dopis pomoćniku direktora Uprave policije Milošu Rakonjcu gdje traži dodatno prisustvo policije, vezano za radove na rekonstrukciji zgrade u kojoj se nalaze Vrhovni, Viši i Apelacioni sud.

"Poštovani, obavještavamo Vas da u ovoj sedmici počinju radovi na rekonstrukciji objekta, u kojem su sjedišta Vrhovnog suda Crne Gore, Apelacionog suda Crne Gore i Višeg suda u Podgorici, koja će trajati do šest mjeseci. Imajući u vidu da će se izvoditi radovi, između ostalog, na krovnom i fasadnom omotaču objekta, molimo Vas za saradnju u vidu kontrole lica koja će obavljati radove i pojačanu bezbjednost u i izvan zgrade. Nije planirana promjena režima ulaska u zgradu na glani ulaz, kojem pristupaju građani", navodi se u dopisu koji je poslala vršiocu dužnosti pomoćnika direktora policije Milošu Rakonjcu.

Vesna Vučković
foto: Privatna arhiva

Ovo je sinoć u emisiji "Načisto" na Televiziji Vijesti saopštila portparolka Višeg suda u Podgorici sutkinja Vesna Kovačević.

Iz depoa podgoričkog Višeg suda ukradeno je nekoliko pištolja, koji su dokazni materijal protiv šefova kavačkog kriminalnog klana, dok istražitelji tragaju za šest osoba, učesnika u obijanju.

Osim pištolja ukradeni i dokazi iz više predmeta, ali se vjeruje da su lopovi namjerno napravili pometnju u moru spisa kako bi zabašurili šta im je bila glavna meta.

Da je neko preturao dokaze, otkriveno je 11. septembra ujutro. Uprkos tome, službenici Višeg suda tek su nakon 20-ak sati ustanovili da su lopovi prokopali rupu na zidu te prostorije, a od nje i tunel do stana u zgradi naspram sudske, u Njegoševoj ulici.

Bonus video: