Zbog građenja objekta bez prijave i dokumentacije podnijete krivične prijave protiv četiri fizička i jednog pravnog lica

Službenici pljevaljskog Odjeljenja bezbjednosti (OB) podnijeli su krivične prijave protiv Pljevljaka Z.B. (71) i M.B. (65), odgovornog lica u „Tehnogradnji“ i protiv tog pravnog lica.

5068 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Službenici policije podnijeli su krivične prijave protiv četiri fizička i jednog pravnog lica zbog građenja objekta bez prijave i dokumentacije za građenje, saopšteno je iz Uprave policije.

Navodi se da policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti Zapad u kontinuitetu preduzimaju planske aktivnosti na sprečavanju i suzbijanju nelegalne gradnje u saradnji sa urbanističko građevinskom inspekcijom.

„U septembru su procesuirana četiri fizička i jedno pravno lice zbog sumnje da su izvšili krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su policijski službenici u septembru procesuirali osobu zbog sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Iz policije su rekli da su njihovi službenici sa Žabljaka, u mjestu Borje, utvrdili da su I.B. (44) i P.N. (64), oba iz Nikšića, započeli gradnju objekata bez podnijete prijave građenja i odgovarajuće dokumentacije.

Navodi se da su protiv njih podnijete krivične prijave.

Službenici pljevaljskog Odjeljenja bezbjednosti (OB) podnijeli su krivične prijave protiv Pljevljaka Z.B. (71) i M.B. (65), odgovornog lica u „Tehnogradnji“ i protiv tog pravnog lica.

Kako se navodi, 2. juna je na teritoriji opštine Pljevlja izvršen inspekcijski nadzor i utvrđeno da je M.B. tokom ove godine započeo gradnju dva objekta, ukupne površine oko hiljadu metara kvadratnih, bez podnijete prijave građenja i odgovarajuće dokumentacije iz Zakona o planiranju prostora i objekata.

„Protiv Z.B. je podnijeta krivična prijava jer je u mjestu Radosavac započeo gradnju objekta bez podnijete prijave građenja i odgovarajuće dokumentacije, što je utvrđeno kontrolom urbanističko građevinske inspekcije“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su službenici OB Pljevlja podnijeli krivičnu prijavu protiv S.D. (49) iz tog grada zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

"Sumnja se da je to djelo počinio na način što je u svojstvu odgovornog lica zaposlenog na radnom mjestu vozača teretnog vozila u jednom preduzeću, zloupotrebom svog položaja i povjerenja u pogledu raspologanja tuđom imovinom, prekoračenjem granice svog ovlašćenja i nevršenjem svoje dužnosti, pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist, tako što je u privatne svrhe i potrebe iskoristio pogonsko gorivo, koje je bilo namijenjeno za službene potrebe", rekli su iz policije.

Oni su poručili da će službenici Regionalnog centra bezbjednosti Zapad i u narednom periodu nastaviti sa aktivnostima na sprečavanju i suzbijanju nelegalne gradnje, koordinisanom kontrolom na terenu, u saradnji sa nadležnim inspekcijskim organima.

Bonus video: