UP: Oduzete puške, pištolji i municija pretresima u Nikšiću i Pljevljima, uhapšena jedna osoba

"Pronađeno oružje je bilo u ilegalnom posjedu", dodaje se u saopštenju

7507 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shuterstock
Ilustracija, Foto: Shuterstock

Policija u Pljevljima i Nikšiću pretresima na više lokacija u tim gradovima oduzela je četiri puške, tri pištolja i municiju i uhapsila A.V. iz Nikšića, navodi se u saopštenju Uprave policije (UP).

Kako su kazali iz policije, po nalogu državnog tužioca ODT u Nikšiću, koji je obavješten o događaju, A.V. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti na štetu dva lica.

"Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su iz preventivnih razloga, zbog narušenih međususjedskih odnosa, na osnovu naredbe izdate od strane sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću, izvršili pretres porodičnih kuća na koje koristi A.V. na dvije lokacije", navodi se u saopštenju.

Pretresom je, kako se navodi, pronađen i oduzet pištolj marke „Jaricho 914FS“ kalibra 9 mm sa okvirom u kojem se nalazilo 14 komada municije, kao i 59 komada municije različitog kalibra, zatim karabin i lovačka puška sa tri patrona lovačke municije.

Oduzeto oružje u ilegalnom posjedu
Oduzeto oružje u ilegalnom posjedufoto: Uprava policije

"Svo pronađeno oružje je bilo u ilegalnom posjedu", dodaje se u saopštenju.

Policijski službenici Odeljenja bezbjednosti Nikšić su, dodaje se, postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.N. (38). Kod njega je pronađena i oduzeta puška i 48 komada puščane municije.

"O navednom događaju upoznat je državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću koji je naložio da se predmetno oružje i municija upute u Forenzički centar Danilovgrad radi vještačenja nakon čega će izvršiti pravnu kvalifikaciju događaja", saopšteno je iz UP.

U odvojenim aktivnostima izvršen je pretres stana i, kako je saopšteno, drugih prostorija koje koristi D.V. (46) iz Nikšića i pronađen i oduzet pištolj marke „CZ Compact“ sa dva okvira i 22 komada municije kalibra 9 mm.

"Ovim aktivnostima prethodila je prijava narušenih međuljudskih odnosa i izrečenih prijetnji. Oduzeto oružje će biti predmet daljih vještačenja i procesnih radnji", stoji u saopštenju.

Policijski službenici Odeljenja bezbjednosti Pljevlja su takođe iz preventivnih razloga, a zbog narušenih odnosa u porodici ili porodičnoj zajednici, navodi se u saopštenju, izvršili pretres porodične kuće i drugih prostorija u Pljevljima koje koristi J.Z. (30).

"Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli oduzeli lovačku pušku marke „Zastava“ kalibra 12 mm sa osam komada municije i pištolj marke „Zastava“ kalibra 7,62 mm sa 10 komada municije. Predmetno oružje i municija biće predmet upravnog postupka shodno Zakonu o oružju", saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: