Na GP Božaj zaplijenjeno oko pola tone skanka, uhapšene dvije osobe

Državljani Albanije uhapšeni po nalogu Višeg državnog tužilaštva

55256 pregleda 44 reakcija 43 komentar(a)
Zaplijenjena droga, Foto: UPC
Zaplijenjena droga, Foto: UPC
Ažurirano: 17.09.2023. 15:24h

Zajedničkom aktivnošću pripadnika Uprave policije i Uprave prihoda i carina, na ulazu u Crnu Goru, na graničnom prelazu Božaj, spriječeno je krijumčarenje oko 500 kilograma opojne droge marihuana tipa skank.

Po nalogu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, uhapšeni su državljani Albanije O.I. (60) i O.K. (24). Oni se sumnjiče za krivično djelo - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako je saopšteno iz UPC, o svemu je odmah obaviještena Uprava policije, kojoj je slučaj predat na dalju nadležnost i postupanje, te je privedeno više osoba.

droga GP Božaj
foto: Uprava prihoda i carina

"Indikatori rizika i alarm koji se pojavio u internom carinskom sistemu, rezultirali su presijecanjem lanca krijumčarenja skanka iz Albanije prema Evropskoj uniji. Akcija zapljene pokrenuta je na osnovu ovlašćenja i sprovedene carinske analize obavještajnih podataka Sektora za carinsku bezbjednost i kontrolu", navodi se u saopštenju.

droga GP Božaj
foto: Uprava prihoda i carina

Iz UPC navode da je marihuana koju su njihov službenici pronašli u kamionu albanskih registarskih tablica, bila smještena u tovarnom djelu kamiona i obazbijeđena carinskom plombom strane administracije.

droga GP Božaj
foto: Uprava prihoda i carina

"Pregledom kamiona ustanovljeno je da se među drvenim paletama koje je prevozio, nalazi 185 pakovanja biljne materije zelene boje, za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. Nakon okončanja pregleda kamiona roba je predata na dalje postupanje Upravi policije, sa kojom Uprava prihoda i carina ostvaruje dobru saradnju i sinhronizovano djelovanje u cilju uspješnog sprovođenja zajedničkih aktivnosti", zaključuje se u saopštenju.

Iz Uprave policije je saopšteno da je nađeno oko 497 kilograma droge.

"Službenici policije i carina su zajednički pristupili pregledu kamiona albanskih registarskih tablica, a gdje su u tovarnom dijelu, među paletama koje je prevozio, pronašli 185 pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje, za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, tipa skank, ukupne težine od oko 497 kilograma. (...) Uprava policije sa Upravom prihoda i carina ostvaruje dobru saradnju, koja je ovog puta rezultirala presijecanjem lanca krijumčarenja skanka iz Republke Albanije prema zemljama Evropske unije", saopšteno je iz policije.

Bonus video: