Abazović o zapljeni droge: Koordinisane akcije UPC i UP dale vidljive rezultate na koje svi možemo biti ponosni

"Navedena pošiljka je bila obezbijeđena carinskom plombom, ali su službenici UPC analizom rizika i obavještajnim radom izdvojili isti za pregled, te napravili podvig koji zaslužuje svaku pohvalu", rekao je on

13220 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: Luka Zeković
Dritan Abazović, Foto: Luka Zeković

Premijer Dritan Abazović kazao je da koordinisane akcije koje u kontinuitetu sprovode Uprava prihoda i carina (UPC) i Uprava policije (UP) su dali vidljive rezultate "na koje svi možemo biti ponosni".

On je to napisao na Fejsbuku povodom današnje zapljene pola tone droge na graničnom prelazu Božaj.

"Sluzbenici Uprave prihoda i carina, jutros su u tovarnom dijelu TMV, pronašli ogromnu količinu droge. Navedena pošiljka je bila obezbijeđena carinskom plombom, ali su službenici UPC analizom rizika i obavještajnim radom izdvojili isti za pregled, te napravili podvig koji zaslužuje svaku pohvalu", rekao je on.

On je dodao da je Crna Gora "tako postala država koja je na samom vrhu evropskih zemlja kada je u pitanju zaplijena droga i suzbijanje djelovanja narko-kartela u odnosu na ukupni pretovar tereta koji se odvija preko naše teritorije".

"Sve čestitke za direktora UPC Vladimira Bulajića i njegove saradnike, direktora UP Nikolu Terzića, pomoćnika direktora za organizovani kriminal i šefa SPO Predraga Šukovića i druge ljude obavještajno-bezbjednosnom sektoru koji svakodnevno brane nacionalne interese Crne Gore", naveo je Abazović.

Bonus video: