Optuženi se u vrijeme ubistva Šarovića, nalazili u stanju jake razdražljivosti srednjeg inteziteta

Prema navodima optužnice, okrivljeni Šilj i Ivović, optuženi su za ubistvo Stefana Šarovića 6. juna 2019. oko 15.20 časova, kod vile "Akacija" u Đenovićima

11924 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U nastavku suđenja okrivljenima Dušanu Šilju i Nikoli Ivoviću, optuženi za ubistvo Stefana Šarovića, danas je odbrani uručen nalaz komisije ljekara vještaka čiji je zadatak da utvrdi da li su okrivljeni bili uračunljivi u vrijeme ubistva, ili je im bila smanjena.

Advokatica Sanja Bojanović, branilac okrivljenog Šilja, zatražila je od suda da se glavni pretres odloži radi upoznavanja odbrane sa nalazom.

Predsjednica krivičnog vijeća sudija Milena Matović prihvatila je predlog i naredni glavni pretres zakazala za 25. septembar, kada će nalaz biti proveden kao dokaz.

Kako saznaju "Vijesti", oba okrivljena, u vrijeme izvršenja krivičnog djela ubistvo, nalazili su se u stanju jake razdražljivosti srednjeg inteziteta, dok im je uračunljivost je bila smanjena, ali ne bitno.

Prema navodima optužnice, okrivljeni Šilj i Ivović, optuženi su za ubistvo Stefana Šarovića 6. juna 2019. oko 15.20 časova, kod vile "Akacija" u Đenovićima.

Šilj se tereti da je zajedno sa Nikolom Ivovićem na podmukao način ubio Šarovića. Njima se na teret stavlja da su počinili krivična djela teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Nakon zajedničkog boravka sa Šarovićem u ugostiteljskom objektu „Kaskara”, iskoristili su njegovo povjerenje i prijateljstvo i predložili mu da ih prati.

U optužnici je navedeno da su okrivljeni dolaskom u dvorište kompleksa “Akacija”, iz prethodno pripremljenog oružja, u Šarovića ispalili više hitaca, zatim su se motociklom uputili lokalnim putem i pobjegli.

Bonus video: